TRAGEDIJA KOD ČIKAGA! MOMČILO GRUJIĆ (27) U TEŠKOM STANJU: Srbin ne zna da su mu devojka i drug poginuli!
Foto: Privatna Arhiva

TUGA

TRAGEDIJA KOD ČIKAGA! MOMČILO GRUJIĆ (27) U TEŠKOM STANJU: Srbin ne zna da su mu devojka i drug poginuli!

Crna Hronika -

Borba za život: Mladić iz Nove Pazove, koji je teško povređen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu u blizini Čikaga, još uvek se nalazi u komi i ne zna da su sudar s pijanim pljačkašem preživeli samo on i David Kabić

Nakon tragične saobraćajne nesreće koja se za vikend desila u blizini Čikaga, a u kojoj je poginuo Marko Bošković (27) iz Obrenovca, dok se njegov drug Momčilo Grujić (27) iz Nove Pazove bori za život, njihovi prijatelji prikupljaju novac za transport Boškovićevog tela u Srbiju, kao i za Grujićevo lečenje.

Kako saznajemo, Momčilo Grujić je u komi i njegovo stanje je veoma teško.

Prikupljanje novca

- Za njegovo lečenje treba 150.000 dolara, a prijatelji su do sada prikupili trećinu te sume. Ima povrede ruke, vrata i kičme i hematom na mozgu. Još uvek ne zna da mu je jedan od najboljih drugova poginuo. Ne zna ni da je izgubio devojku Loru Uribe (26), koja je kobne noći bila s njima u automobilu i koja je preminula od povreda, kao i Marko. Momčilo je mnogo voleo Loru, devojku iz Kolumbije. Planirao je da se venčaju i provedu život zajedno, a eto šta se desilo. Ne znamo kako će podneti to što je ostao bez devojke i dobrog druga - kaže naš izvor.

Dok Grujićeva porodica iz časa u čas prati njegovo zdravstveno stanje, porodica Bošković iz Obrenovca sprema sahranu svog mezimca.

- Ako sve bude u redu s dokumentacijom, Markovo telo bi trebalo preko Ciriha da bude dopremljeno u Beograd u nedelju ujutru. Sahrana bi se u tom slučaju obavila na lokalnom groblju u Belom Polju kod Obrenovca u ponedeljak - s knedlom u grlu kaže Markova sestra Ivana.

Neutešna porodica Bošković ističe da je Markova želja bila da se jednog dana vrati u Srbiju. Kako kažu, ni slutili nisu da će se to desiti na ovakav način.

Hteo da se vrati u Srbiju

- Planirao je da se jednom vrati u rodni kraj i da otkupi sva imanja Boškovića i sjedini ih. Govorio je: „Tek tada mogu da smatram da sam uspešan u svom poslu“ - priča sestra i dodaje da on nije pomogao samo onom ko ga nije pitao za pomoć.

Podsetimo, Bošković je nastradao u noći između subote i nedelje, kad je pijani Meksikanac Huan Rodea-Kruz (25), poznat policiji po pljački banke, uleteo u suprotan smer na auto-putu i direktno se zakucao u automobil u kom su bili Bošković, Momčilo Gajić i njegova devojka Lora Uribe, kao i njihov drug David Kabić, koji je lakše povređen.

- Marko je te noći s prijateljima izašao u klub, i to na njihov nagovor - ispričala je sestra.

Markovo srce i bubrezi su nakon njegove smrti donirani teško obolelim pacijentima.

Oplakuju

OBRENOVČANI OČAJNI

Marka Boškovića svi Obrenovčani oplakuju, a jedan prijatelj se od njega oprostio potresnim tekstom.

- Hiljadama kilometara daleko u Americi ugasila se jedna od najsjajnijih kockica iz našeg mozaika. Nesrećnim slučajem i ludačkim nemarom jednog bolesnika, koji nije znao ni šta će sa samim sobom, ni svojim automobilom, ugasili su se svi snovi i život našeg štopera - Marka Boškovića. Sanjali smo i to da se jednom okupimo i da odigramo utakmicu za našu dušu i naš grad, kako sada, kako bez Boleta - napisao je prijatelj, koji je Marka poznavao od detinjstva i koji je s njim igrao fudbal.

Voleo Crvenu zvezdu

PRIJATELJSTVO S REPREZENTATIVCEM

Marko Bošković je bio veliki navijač Crvene zvezde, a trenirao je u dva lokalna kluba u Obrenovcu, odakle je potekao i reprezentativac Filip Đuričić. On je navodno uplatio znatnu svotu novca kako bi Markovo telo bilo što pre preneto u Srbiju.

foto: Starsport©

Kurir.rs / Jelena Rafailović Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track