TRAGEDIJA NA GRADILIŠTU U SUBOTICI: Jedan radnik poginuo,  a dvoje povređeno kada su montirajući lift propali sa petog sprata u ponor!
Foto: Kurir/N.H.

strašno

TRAGEDIJA NA GRADILIŠTU U SUBOTICI: Jedan radnik poginuo, a dvoje povređeno kada su montirajući lift propali sa petog sprata u ponor!

Crna Hronika -

SUBOTICA – Večeras se u Subotici nešto pre 18 sati dogodila nesreća na gradilištu, sa teškim posledicama. Jedan radnik je poginuo na licu mesta a dvohica su povređeni i hitno su peneti u Opštu bolnicu u Subotici. Kako Kurir saznaje u Opštoj bolnici, jednom radniku je povređeno rame a drugi je dosta ugruvan.

Obojica su povređeni, jednom čoveku je rame povređeno, a drugi je dosta ugruvan. Povrede nisu takve da bi uticale na vitalnu ugroženost, ali su obojica ljudi u šoku, pa su zadržani u bolnici na posmatranju, rečeno je za Kurir u Opštoj bolnici Subotice.

foto: Kurir/N.H.

Hitna pomoć je bila sa policijom na licu mesta, na žalost konstatovana je smrt trećeg radnika. Kako nezvanično saznajemo on nije ni odvežen u Bolnicu, jer je odmah konstatovana smrt. Prema prvim saznanjima jedan mlađi čovek je poginuo, radi se o radniku Đ.P. (33)

Na licu mesta je policija bila još oko 19 sati, a uviđaj i istragu radi i zamenik Opteg javnog tužioca u Subotici.

Nesreća se dogodila u Ulici Jo Lajoš na Prozici, mnogoljudnoj mesnoj zajednici, prilikom gradnje i montaže delova nove zgrade.

Kako Kurir saznaje, nesreća se dogodila tako što su oko 16 sati radnici radili na montaži prilikom lifta na novoj građevini.

-Radnika su bila u liftu u momentu kada se otkačio na petom spratu zgrade, propali su kroz konstrukciju lifta, kroz okno neobezbeđenog dela lifta sa petog sprata, saznaje Kurir iz izvora bliskog istrazi.

U policiji su potvrdili smrt jednog radnika i da je istraga u toku.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Filip Plavčić

Nezvanično saznajemo da ipak svi detalji nesreće još se ne znaju, a zgrada koja je u izgradnji nalazi se na uglu ulice Jo Lajoš sa ulicom 8. marta.

Tvrdi se da ruski investitor je preuzeo gradnju zgrade, ali d aje angažovano jedno preduzeće za montažu lifta.

Povređeni radnici biće zadržani nekoliko dana u Bolnici, na posmatranju, prvenstveno zbog šoka koji su preživeli dok se nesreća događala, posebno kada je konstatovano da je jedan radnik preminuo.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track