OKONČANA DRAMA! PRONAĐEN KIDNAPOVANI PETAR MITROVIĆ (13): Oteti dečak nađen živ
Foto: Privatna Arhiva

Sreća

OKONČANA DRAMA! PRONAĐEN KIDNAPOVANI PETAR MITROVIĆ (13): Oteti dečak nađen živ

Crna Hronika -

Uspeh: Posle opsežne akcije u koju su bile uključene najbolje ekipe policije
iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice i Stare Pazove pronađen
nestali trinaestogodišnjak

U napuštenoj kući u Belegišu, policija je sinoć pronašla nepovređenog ali iscrpljenog Petra Mitrovića (13), koji je nestao preksinoć u 23.10 sati u Staroj Pazovi. Nekoliko osoba povezanih sa ovim slučajem uhapšeno je.

Dečak je u subotu uveče otišao u grad sa drugarima, a nestao je nakon što su se rastali i krenuli kućama. Dok se vraćao kući vozeći bicikl, Petar je razmenjivao poruke sa svojim bratom, ali je u jednom trenutku prestao da mu odgovara.

Svađa s devojkom

- Petar je starijem bratu oko 23 sata počeo da šalje poruke i da ga nagovara da dođe do parka u Pazovi jer se posvađao sa devojkom. Brat mu je napisao da ne može, a Petar mu je odgovorio: „Kakav si ti to brat, zašto nećeš da dođeš?“ Bratu je ovo bilo jako čudno jer zna da Petar nema devojku, a i nikada tako nije razgovarao sa njim. Prosto, te poruke nisu bile u njegovom stilu i nije koristio takav rečnik, delovale su kao da ih je neko drugi pisao. Zato je brat rekao majci da pozove Petra - kaže izvor blizak porodici i dodaje:

- Majka je pozvala Petra, on se javio nakratko i prekinuo vezu. Ona je ponovo pozvala i, kada se veza otvorila, čula je: „Mama, ne mogu više!“ Posle toga Petar se više nije javljao.

Porodica se jako zabrinula i odmah su pozvali policiju, strahujući da je Petra neko presreo na putu do kuće i oteo ga.

foto: Privatna Arhiva

Tokom istrage ustanovljeno je da su Petra Mitrovića snimile kamere kako vozi bicikl u Ulici Zmaj Jovinoj u Staroj Pazovi, a potom mu se u Ulici Branka Radičevića gubi trag. Dečak je tada najverovatnije krenuo kući, a taj deo nije pokriven kamerama.

- Petrovi roditelji rekli su policajcima da on nikada ranije nije bežao od kuće, niti je sklon problematičnom ponašanju. Takođe, nikada se nije desilo da ode od kuće, a da im se ne javi. S druge strane, neposredno pre nestanka dopisivao se sa bratom, ali brat ne može da bude siguran da li je poruke koje je dobijao pisao zaista Petar.

Ozbiljan rad

Izvor Kurira iz istrage kaže da je policija ubrzo posle prijave Petrovih roditelja obavila razgovor sa njegovim drugovima, sa kojima je bio u subotu.

- Sve informacije koje su dobijene ozbiljno su shvaćene i policija ne isključuje nijednu mogućnost. Zasad se ne može pretpostaviti šta se tačno desilo. Moguće je da je reč o nestašluku, ali se ne isključuje ni mogućnost da je dete oteto, jer roditelji važe za imućnu porodicu - rekao je naš sagovornik pre nego što je potraga srećno završena.

foto: Ana Paunković

- Policija je intenzivno traga la za nestalim dečakom, a u potragu su bili uključeni i helikopteri. Bilo je saslušano više od 20 osoba koje su mogle da pruže neku informaciju - kaže izvor.

Kurir.rs/ Jelena Rafailović Foto: Privatna Arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja