SVEŠTENIKA POKOSIO KAMION KOD ČOKE: Izašao iz vozila zbog sudara u gustoj magli, pa nastradao (FOTO)
Foto: S.U.

TRAGEDIJA

SVEŠTENIKA POKOSIO KAMION KOD ČOKE: Izašao iz vozila zbog sudara u gustoj magli, pa nastradao (FOTO)

Crna Hronika -

ČOKA- Janoš Fišer (61) iz Padeja, katolički sveštenik u tom banatskom mestu kod Čoke, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila oko 7.20 na putu između Padeja i Ostojićeva.

Fišer je automobilom krenuo u susedno Ostojićevo. Tamo se zaputio i Laslo Šipoš (51) iz Padeja, koji je trebalo na seoskom groblju u Ostojićevu da pokosi travu. Šipoš je bio za volanom „forda“, a obojica su se na delu puta, bliže Ostojićevu, zaustavili jer se zbog guste magle oko 6.30 dogodio sudar putničkih vozila "bmw" i "dačija".

foto: S.U.

Policajac je vozačima signalizirao da se zaustave.

foto: S.U.

- Povezao sam komšiju koji je krenuo na posao. Izbacio sam desni žmigavac i stao, a onda je usledio silovit udarac. Otpozadi je na moj automobil naleteo šleper. Leteli smo dvadesetak metara, a od siline udara auto se prevrnuo na bok. Video sam da je neko ispod kola. Ispostavilo se da je to bio nesrećni sveštenik kod koga sam krenuo u Ostojićevu. Nije mi bilo prvo jasno kako se on tu stvorio- ispričao je vidno šokiran Šipoš.

foto: S.U.

On je potvrdio da se prva saobraćajna nesreća dogodila stotinak metara dalje.

foto: S.U.

- Pre nego što ću se zaustaviti, video sam policajca kako maše. Na putu od mog sela do susednog Ostojićeva, vozio sam tridesetak na sat. Ispred mene je bio kombi i sveštenikov auto. Od udaraca kamiona, moj automobil je naleteo na kombi. Između kombija i mog automobila, u tom trenutku našao se sveštenik. Njegove noge bile su ispod vozila. Kad je Hitna služba stigla, pomoći za njega nije bilo - ispričao je Šipoš.

Povređena lica u obe saobraćajne nesreće zbrinuti su u senćanskoj bolnici.

(Kurir.rs/S.U. / FOTO: S. U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track