KUPIO SANDUK, ISKOPAO GROB, PA SE OBESIO: Iza jezivog samoubistva starca krije se POTRESNA PRIČA!
Foto: Nebojša Mandić

strašno

KUPIO SANDUK, ISKOPAO GROB, PA SE OBESIO: Iza jezivog samoubistva starca krije se POTRESNA PRIČA!

Crna Hronika -

Penzioner M. M. (73) nedavno je zakupio grobno mesto u obližnjem naselju Staro Selo kod Kragujevca. Potom je kupio i mrtvački sanduk, uneo ga u pomoćnu prostoriju, a onda se, na zaprepašćenje komšija - obesio.

Pokojni M. M. se iz Peći, nakon pogroma 1999. godine, doselio u ovo kragujevačko naselje, udaljeno petnaestak kilometara od centra grada. Živeo je sam u skromnom kućerku od dvadesetak kvadratnih metara, skoro neprimetno.

Prve komšije kažu da je bio miran, povučen, i spreman svakome da pomogne. Znao je mnoge zanate, koje je u praksi nesebično delio s komšijama. Zbog toga je bio i omiljen u svojoj ulici.

- Bio je komšija kakvog čovek samo može da poželi. Neposredno pred nemili događaj smo pričali o zimnici. Ništa nije ukazivalo na to da je spreman da digne ruku na sebe.

Čak me je i tešio kada mi je bilo teško i kada sam imao neke probleme. Govorio je: "Sve je to život" - kaže Dikomir Radenković (69), prvi sused pokojnog M. M.

Sve ukazuje na to da je M. M. pažljivo pripremio samoubistvo. Pored nedavnog zakupa grobnog mesta, kupio je i sanduk, pored koga se obesio, a ostavio je i oproštajno pismo sa spiskom osoba koje mogu da prisustvuju sahrani.

Bližnji odbijaju da pričaju o ovom događaju. Kažu da su rođaci rasuti po centralnoj Srbiji i da nisu bili u situaciji da brinu o penzioneru M. M. Skućio se i penzionisao, kažu. Verovalo se da je u boljoj situaciji od mnogih prognanika.

Kurir.rs/Blic

Doto Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track