POKOSIO SVEŠTENIKA KOD ČOKE: Vozaču kamiona određen pritvor do 30 dana
Foto: Kurir/S.U., Privatna Arhiva

Gusta magla i nepažnja prouzrokovali tri saobraćajke

POKOSIO SVEŠTENIKA KOD ČOKE: Vozaču kamiona određen pritvor do 30 dana

Crna Hronika -

ČOKA - Zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Janoš Fišer (61) iz Padeja, katolički sveštenik u tom banatskom mestu kod Čoke, a dve osobe zadobile lakše telesne povrede, slobode je lišen Miloš M. (52) iz Žabara, vozač teretnog vozila valjevskih registarskih oznaka.

Odlukom kikindskog Osnovnog javnog tužilaštva, Milošu M. određen je pritvor u trajanju do 30 dana, zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kao što smo već pisali, teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo katolički sveštenik, dogodila se u ponedeljak oko 7.20 sati, na delu puta između Padeja i Ostojićeva. Vozeći kamion iz pravca Padeja, kamiondžija je naleteo na zaustavljeni „ford“ kojim je upravljao Laslo Šipoš (51) iz Padeja.

foto: Kurir/S.U.

Policajac mu je signalizirao da se zaustavi jer su se nešto ranije, oko 6.30 sati, zbog guste magle, sudarili putnička vozila "bmw" i "dačija". Zbog opasnosti od lančanog sudara, policajci su signalizirali i ostalim vozačima da stanu:

- Pre nego što ću se zaustaviti, vozio sam trideset na sat. Bila je gusta magla. Od udaraca kamiona, leteli smo dvadeset metara i prevrnuli na bok, a moj automobil naleteo je na kombi. Između kombija i mog “forda”, u tom trenutku našao se sveštenik koji je, nažalost, završio ispod mog auta- ispričao je Šipoš.

On i njegov saputnik zadobili su lakše telesne povrede, dok su u sudaru „bmw“ i „dačije“ dva lica zadobila teške telesne povrede, a jedno je lakše povređeno.

Na deonici između Padeja i Ostojićeva, tog jutra dogodila se još jedna saobraćajka. Srećom, bez ljudskih žrtava. Pričinjena je samo materijalna šteta.

Do nje je došlo u periodu između 6.30 i 7.20 sati, nakon prve, a pre druge saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom. U policiji kažu da je tog jutra vidljivost iznosila svega tri do pet metara. Svim učesnicima u saobraćaju upućen je apel da budu obazrivi i brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, naročito u okolnostima smanjene vidljivosti, kako bi se izbegle ovakve tragedije.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja