Najnovije vesti

REŠENA MISTERIJA APARTMANA 331 I KRVLJU  ISPISANOG BROJA: Posle 27 godina otkriveno ko je UBIO KNELETA i kako je ubica pušten iz zatvora! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

krvava osveta

REŠENA MISTERIJA APARTMANA 331 I KRVLJU ISPISANOG BROJA: Posle 27 godina otkriveno ko je UBIO KNELETA i kako je ubica pušten iz zatvora! (FOTO)

Crna Hronika
14:10h

Aleksandar Knežević Knele, žestoki momak sa Voždovca koji se smatra tvorcem "dizel generacije", ubijen je pre 27 godina u apartmanu 331 hotela "Hajat".

Zvanično, njegovo ubistvo nikada nije dobilo epilog, a njegov život i kriminalnu karijeru i danas, skoro tri decenije kasnije, prate brojne kontroverze.

Knele je ubijen 28. oktobra 1992. Imao je 21 godinu kada je sobarica pronašla njegovo telo u lokvi krvi sa licem okrenutim ka podu, a na ogledalu krvlju ispisanu poruku: "Broj 1".

Prošle godine objavljeni su dokumenti tajnih službi koja rasvetljavaju ovu likvidaciju i iz kojih se jasno vidi da je policija znala ko je povukao oroz. U belešci navodi se da je Radoslav Trlajić, zvani Bata Trlaja, ispričao da je Knele bio u Sukobu sa Mišom Cvetinovićem zbog džipa koji je Knele oteo. Goran Vuković je pokušao da ih pomiri, ali u tome nije uspeo.

foto: printscreen

- Miša je došao kod Kneleta u hotel da se, navodno, sporazumeju oko kola. Kada su ušli u Kneletovu sobu, Miša ga je na prepad ubio s leđa, pucajući iz Ćentinog kolta 45 (Rade Ćaldović Ćenta, prim. aut.). Trlaja navodi da je indikativno da je nakon kraće istrage Miša pušten iz pritvora i da je sada u Frankfurtu.

Pritom, kako Trlaja navodi, treba imati u vidu da je Miša Ćentin zet, a ovaj odličan prijatelj sa tadašnjim zamenikom MUP Republike Srbije. To po Trlajinom mišljenju objašnjava zašto su kamere u "Hajatu" na dan ubistva bile isključene - piše u dokumentu.

I druga beleška o prisluškivanom razgovoru između Slobodana Grbovića i izvesnog Dragana N. iz Beograda potvrđuje da je Miša ubio Kneleta, ali otkriva i ko ga je osvetio.

- Dragan je izneo da je on sa Ćentom iz CZ izvadio Mišu kada je ubio Kneleta, dok je u CZ bio Ćira Čitaković, zvani Debeli. Na kraju Dragan je naveo da je Miša bio zlikovac neopevani i da je na području Beograda ubio 20 ljudi, a da je i pored toga s njim bio u dobrim odnosima i da ga je često posećivao. - navodi se u dokumentu.

Kurir.rs/Facebook

Foto privatna arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...