OPASAN KRIMINALAC OSUĐEN U ENGLESKOJ: Srpski mafijaš pao s kokainom od tri miliona funti!
Foto: Privatna Arhiva

OTKRIVAMO

OPASAN KRIMINALAC OSUĐEN U ENGLESKOJ: Srpski mafijaš pao s kokainom od tri miliona funti!

Crna Hronika -

Stevan Agbaba (36) iz Sremskih Karlovaca, koji je dobro poznat srpskoj policiji, osuđen je u Engleskoj na 12 godina zatvora zbog šverca 22 kilograma kokaina, vrednog blizu tri miliona funti!

Kako saznajemo, Agbaba je u toj državi uhapšen u junu, i to pod lažnim imenom Aleksandar Uljarević!

- Agbaba važi za jednog od opasnijih momaka u Sremskim Karlovcima, Novom Sadu i okolini. Svojevremeno je vodio obezbeđenje u nekoliko poznatih novosadskih lokala. Pričaju da je imao prijatelje na visokim pozicijama u podzemlju i da je bio strah i trepet. Mnogi su zazirali od njega i gledali da mu ne stanu na žulj. Priča se i da je reketirao pola grada. Oslovljavali su ga sa „šefe“ - kaže izvor Kurira i dodaje da je ime Stevana Agbabe poslednji put pominjano u javnosti pre tri godine.

Napustio zemlju

- U decembru 2016. u sačekuši u Novom Sadu bio je ranjen sada pokojni Dragan Jovanović Gidra, vođa navijača FK Vojvodina. Nekoliko dana kasnije policija je uhapsila Stevana Agbabu zbog sumnje da je pokušao da ubije Gidru - kaže naš izvor i dodaje da je Agbaba pušten da se brani sa slobode. Iako je dobio zabranu napuštanja zemlje, njemu se od tada u Srbiji izgubio trag.

foto: Privatna Arhiva

- Očigledno je napustio zemlju i sklonio se u inostranstvo. Promenio je ime i prezime i s lažnim identitetom nastavio da se bavi kriminalnim poslovima - kaže sagovornik.

Aleksandar Agbaba, o kome se tri godine u srpskom podzemlju gotovo ništa nije znalo, osuđen je 4. oktobra u Engleskoj, ali pod imenom Aleksandar Uljarević. Njega je britanska policija uhapsila 12. juna.

- Lisice su mu stavljene kada se sastao sa saučesnikom Aleksandrom Mituom (26) iz Rumunije. Mitu je došao automobilom na dogovoreno mesto, a Agbaba je u gepek stavio kofer. Tada su im prišli policajci i uhapsili ih, a u koferu je nađeno 22 kilograma kokaina, čija se vrednost procenjuje na 2,7 miliona funti - preneli su mediji.

Detaljnim pregledom auta otkriveno je da je vozilo prepravljano, to jest da ima bunker za skrivanje droge.

MUP obavešten

- I u tom bunkeru otkriveni su tragovi kokaina, što ukazuje na to da ovo nije prvi put da su njih dvojica prevozili narkotike. Prilikom pretresa stana u Londonu u kome je Srbin živeo nađeno je još 12 kilograma kokaina, 1.900 tableta ekstazija, 750 grama praha MDMA, manja količina ketamina i 12.000 funti u kešu - pišu lokalni mediji.

foto: Privatna Arhiva

Posle hapšenja Srbin i Rumun osuđeni su na ukupno 20 godina robije.

- Srbin je osuđen na 12, a Rumun na osam godina. Interesantno je da je Stevan Agbaba pred sudom u Engleskoj osuđen pod imenom Aleksandar Uljarević, a ne pod svojim pravim imenom - kaže izvor i dodaje da je srpska policija obaveštena o hapšenju Agbabe.

Manipulator

LAGAO DA NE POZNAJE RUMUNA

Agbaba, osim što je promenio ime, prilikom hapšenja pokušao je da prevari policajce.

- Ispričao je da je on pozvao taksi i da je tada došao Aleksandar Mitu, koga nikad ranije nije video, niti ga poznaje. Međutim, nije uspeo da izmanipuliše istražitelje, koji su utvrdili da su njih dvojica pripadnici kriminalne grupe. Tokom suđenja njih dvojica su priznala krivicu - kaže izvor.

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track