ISTRAGA SUROVE LIKVIDACIJE VOĐE ALKATRAZA: Znao da mu spremaju sačekušu, evo šta je policija našla pored njegovog tela! UŽAS
Foto: Facebook

BRUTALNO

ISTRAGA SUROVE LIKVIDACIJE VOĐE ALKATRAZA: Znao da mu spremaju sačekušu, evo šta je policija našla pored njegovog tela! UŽAS

Crna Hronika -

Ljubomir Marković Kića (39), jedan od vođa Partizanove grupe navijača

Alkatraz, koji je preksinoć ubijen u Ulici Grčića Milenka u Beogradu, navodno je znao da je na meti, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, Marković, koji je 2017. izašao iz zatvora, gde je služio kaznu zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona 2009, u trenutku ubistva bio je naoružan pištoljem, ali nije stigao da ga upotrebi.

Znali mu navike

- Pretpostavlja se da je znao da je u opasnosti i zbog toga je za pojasom nosio „tetejac“, koji je nađen pored njegovog tela. Kažu da se u poslednje vreme nije odvajao od oružja - kaže naš izvor.

foto: Nemanja Nikolić

Istražitelji su i juče češljali mesto brutalnog ubistva. Veruje se da je nekoliko kamera snimilo zločin, a policija je uzela snimke na osnovu kojih će pokušati da rekonstruiše kretanje napadača.

- Marković je u petak bio u balonu na fudbalu. Nakon toga je s drugarima izašao ispred i kratko su ćaskali. Pošto su se rastali, Marković je krenuo ka svojim kolima, a tada se na njega zaleteo napadač i počeo da rešeta. Žrtva se dala u beg, ali pošto je pogođen, uspeo je samo da pređe ulicu i pao je na benzinskoj pumpi, koja se nalazi tačno preko puta bolana. Ubica mu je tada prišao i dva puta mu pucao u glavu - kaže izvor i dodaje da se sumnja da je napadač potom otrčao ka Ustaničkoj ulici, gde ga je saučesnik čekao u BMW X5 šabačkih tablica.

Mesto  likvidacije... Marković  izrešetan kod  benzinske pumpe
Mesto likvidacije... Marković izrešetan kod benzinske pumpefoto: Nemanja Nikolić

Pretpostavlja se da je ubica duže vreme pratio Kiću i da je do detalja znao njegovo kretanje. - Sumnja se da ga je čekao sakriven u obližnjoj šumici - dodaje on.

Šta je motiv ove likvidacije, još uvek se samo nagađa. Istraga ide u više pravaca.

- Marković se po izlasku iz zatvora vratio na južnu tribinu, moguće je da je u pitanju navijački sukob. Ipak, ne isključuju se ni druge opcije. Dugo je bio u zatvoru, pa ne treba zanemariti ni mogućnost da se tamo povezao s nekim kriminalnim grupama ili stekao neprijatelje - kaže izvor.

Ubijeni Kića bio je blizak s Aleksandrom Vavićem, ali i sa Milošem Radisavljevićem Kimijem i Radetom Petrovićem, koji su pre nekoliko godina napustili Alkatraz i osnovali novu grupu Partizanovci. Navijači Alkatraza često su se sukobljavali sa navijačima Zabranjenih, ali kako kažu upućeni, u poslednje vreme su se strasti među njima smirile.

Avgust 2019.  godine... Marković na  tribinama  u Turskoj
Avgust 2019. godine... Marković na tribinama u Turskojfoto: Facebook

Vratio se na tribine

Rade Petrović oprostio se od Markovića pismom. - Moj najbolji. Niko nije kao ti - da se usuđuje da uvek govori istinu, ne brinući da li će me to povrediti. Zahvalan sam ti što si bio u mom životu. Zauvek ćeš biti u mom srcu, brate! Nažalost, nisi poslušao neke reči - stoji u pismu.

UBIJENE VOĐE PARTIZANOVIH GRUPA

- 29. 9. 2015. Aleksandar Joksić (34)

foto: Facebook Ps

Vođa navijačke grupe Jang bojs ubijen na ulici u Rakovici. Njega je napadač sačekao i ispalio u njega više hitaca iz vatrenog oružja.

- 14. 8. 2016. Alen Kostić Kubi (31)

foto: Facebook Printscreen

Jedan od vođa Zabranjenih izrešetan u dvorištu kuće u Ulici radnih akcija u Železniku, nekoliko stotina metara od svog stana.

- 13. 10. 2016. Aleksandar Stanković (29)

foto: Saša Pavlić

Vođa Janičara likvidiran dok je ulazio u svoj automobil u blizini Centralnog zatvora. U toj pucnjavi povređena je jedna osoba.

Opraštaju se DANAS JE GROBARSTVO UMRLO

foto: Kurir

Mnogi navijači izrazili su juče žaljenje zbog ubistva Ljubomira Markovića. Njegovi prijatelji su na mestu njegovog ubistva ostavili dve crvene ruže. - Danas je zvanično grobarstvo umrlo. Karaburma nikad neće zaboraviti ono što si uradio za našu matičnu tribinu. Zauvek ćemo pamtiti tvoj lik i delo i pričati novim generacijama o tebi. Poslednji pozdrav, crno-beli brate, od tvojih sinova... ali nikad drugove svoje! - stoji na stranici „Alkatraz Karaburma“.

Kurir.rs/J. R. - D. S. Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja