Najnovije vesti

ISTRAGA SUROVE LIKVIDACIJE VOĐE ALKATRAZA: Znao da mu spremaju sačekušu, evo šta je policija našla pored njegovog tela! UŽAS
Foto: Facebook

BRUTALNO

ISTRAGA SUROVE LIKVIDACIJE VOĐE ALKATRAZA: Znao da mu spremaju sačekušu, evo šta je policija našla pored njegovog tela! UŽAS

Crna Hronika

Ljubomir Marković Kića (39), jedan od vođa Partizanove grupe navijača

Alkatraz, koji je preksinoć ubijen u Ulici Grčića Milenka u Beogradu, navodno je znao da je na meti, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, Marković, koji je 2017. izašao iz zatvora, gde je služio kaznu zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona 2009, u trenutku ubistva bio je naoružan pištoljem, ali nije stigao da ga upotrebi.

Znali mu navike

- Pretpostavlja se da je znao da je u opasnosti i zbog toga je za pojasom nosio „tetejac“, koji je nađen pored njegovog tela. Kažu da se u poslednje vreme nije odvajao od oružja - kaže naš izvor.

foto: Nemanja Nikolić

Istražitelji su i juče češljali mesto brutalnog ubistva. Veruje se da je nekoliko kamera snimilo zločin, a policija je uzela snimke na osnovu kojih će pokušati da rekonstruiše kretanje napadača.

- Marković je u petak bio u balonu na fudbalu. Nakon toga je s drugarima izašao ispred i kratko su ćaskali. Pošto su se rastali, Marković je krenuo ka svojim kolima, a tada se na njega zaleteo napadač i počeo da rešeta. Žrtva se dala u beg, ali pošto je pogođen, uspeo je samo da pređe ulicu i pao je na benzinskoj pumpi, koja se nalazi tačno preko puta bolana. Ubica mu je tada prišao i dva puta mu pucao u glavu - kaže izvor i dodaje da se sumnja da je napadač potom otrčao ka Ustaničkoj ulici, gde ga je saučesnik čekao u BMW X5 šabačkih tablica.

Mesto  likvidacije... Marković  izrešetan kod  benzinske pumpe
Mesto likvidacije... Marković izrešetan kod benzinske pumpefoto: Nemanja Nikolić

Pretpostavlja se da je ubica duže vreme pratio Kiću i da je do detalja znao njegovo kretanje. - Sumnja se da ga je čekao sakriven u obližnjoj šumici - dodaje on.

Šta je motiv ove likvidacije, još uvek se samo nagađa. Istraga ide u više pravaca.

- Marković se po izlasku iz zatvora vratio na južnu tribinu, moguće je da je u pitanju navijački sukob. Ipak, ne isključuju se ni druge opcije. Dugo je bio u zatvoru, pa ne treba zanemariti ni mogućnost da se tamo povezao s nekim kriminalnim grupama ili stekao neprijatelje - kaže izvor.

Ubijeni Kića bio je blizak s Aleksandrom Vavićem, ali i sa Milošem Radisavljevićem Kimijem i Radetom Petrovićem, koji su pre nekoliko godina napustili Alkatraz i osnovali novu grupu Partizanovci. Navijači Alkatraza često su se sukobljavali sa navijačima Zabranjenih, ali kako kažu upućeni, u poslednje vreme su se strasti među njima smirile.

Avgust 2019.  godine... Marković na  tribinama  u Turskoj
Avgust 2019. godine... Marković na tribinama u Turskojfoto: Facebook

Vratio se na tribine

Rade Petrović oprostio se od Markovića pismom. - Moj najbolji. Niko nije kao ti - da se usuđuje da uvek govori istinu, ne brinući da li će me to povrediti. Zahvalan sam ti što si bio u mom životu. Zauvek ćeš biti u mom srcu, brate! Nažalost, nisi poslušao neke reči - stoji u pismu.

UBIJENE VOĐE PARTIZANOVIH GRUPA

- 29. 9. 2015. Aleksandar Joksić (34)

foto: Facebook Ps

Vođa navijačke grupe Jang bojs ubijen na ulici u Rakovici. Njega je napadač sačekao i ispalio u njega više hitaca iz vatrenog oružja.

- 14. 8. 2016. Alen Kostić Kubi (31)

foto: Facebook Printscreen

Jedan od vođa Zabranjenih izrešetan u dvorištu kuće u Ulici radnih akcija u Železniku, nekoliko stotina metara od svog stana.

- 13. 10. 2016. Aleksandar Stanković (29)

foto: Saša Pavlić

Vođa Janičara likvidiran dok je ulazio u svoj automobil u blizini Centralnog zatvora. U toj pucnjavi povređena je jedna osoba.

Opraštaju se DANAS JE GROBARSTVO UMRLO

foto: Kurir

Mnogi navijači izrazili su juče žaljenje zbog ubistva Ljubomira Markovića. Njegovi prijatelji su na mestu njegovog ubistva ostavili dve crvene ruže. - Danas je zvanično grobarstvo umrlo. Karaburma nikad neće zaboraviti ono što si uradio za našu matičnu tribinu. Zauvek ćemo pamtiti tvoj lik i delo i pričati novim generacijama o tebi. Poslednji pozdrav, crno-beli brate, od tvojih sinova... ali nikad drugove svoje! - stoji na stranici „Alkatraz Karaburma“.

Kurir.rs/J. R. - D. S.  Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...