Najnovije vesti

MLADIĆIMA KOJI SU BRUTALNO PRETUKLI ILIJU USLOVNA KAZNA: Mislili su da je gej, pa su ga izubijali! OSUĐENI ZA ZLOČIN IZ MRŽNJE
Foto: Printscreen Facebook

strašno

MLADIĆIMA KOJI SU BRUTALNO PRETUKLI ILIJU USLOVNA KAZNA: Mislili su da je gej, pa su ga izubijali! OSUĐENI ZA ZLOČIN IZ MRŽNJE

Crna Hronika

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo dogovor o sporazumnom priznanju krivice sa osumnjičenima S.K. (26) I N.J. (26) za nanošenje teških telesnih povreda Iliji Vučeviću (30), a kao otežavajuća okolnost u presudi tužilaštvo je navelo da je počinjen zločin iz mržnje prema pripadnicima LGBT populacije.

Nasilnik koji je tukao Vučevića, dobio je uslovnu kaznu od godinu dana sa rokom praćenja od tri godine za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa nasilničkim ponašanjem, dok je drugi koji nije učestvovao uprebijanju, već ga je vređao, osuđen na osam meseci uslovne kazne sa rokom praćenja od dve godine za nasilničko ponašanje.

Obojici im se na teret kao otežavajuća okolnost stavlja član 54a Krivičnog zakonika koji definiše da je u pitanju zločin iz mržnje, u ovom slučaju prema pripadnicima LGBT populacije.

Na samom suđenju, osuđeni su negirali da su počinili delo iz mržnje, kao i da se kaju za počinjeno delo.

Podsećamo, Ilija Vučević (30) pretučen je u noći petak na subotu u piceriji "Trg" u centru grada, kada su ga dvojica nasilnika prvo vređala, a zatim i tukla zato što su mislili da je gej, jer je u ruci nosio ljubičastu torbu za psa. Tom prilikom je zadobio teške telesne povrede u predelu glave, a izbijena su mu i tri zuba.

(Kurir.rs/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...