Najnovije vesti

DA LI JE OVO MOTIV SUROVOG UBISTVA VOĐE NAVIJAČA: Kića hteo da sa pokojnim Klještanom osnuje novu grupu Grobara!
Foto: Facebook, Nemanja Nikolić

ISTRAGA

DA LI JE OVO MOTIV SUROVOG UBISTVA VOĐE NAVIJAČA: Kića hteo da sa pokojnim Klještanom osnuje novu grupu Grobara!

Crna Hronika

Namera Ljubomira Markovića zvanog Kića (37) da osnuje novu navijačku ekipu i tako "uzme" ljude ostalim crno-belim frakcijama bila je možda okidač da surovo bude likvidiran u petak uveče - prenose mediji.

foto: Facebook

Formiranje nove grupe i borba za tribine mogli su da se vide na proteklim utakmicama. Marković je bio odvojen od ostalih, a ekipu oko njega činili su ljudi iz ostalih frakcija.

- Teško je reći da li je to motiv za likvidaciju - navodi sagovornik blizak istrazi za medije.

- Ipak, prestiž na stadionima nosi sa sobom velike privilegije. Tu se "muljaju" razni poslovi, od obezbeđenja do ostalih poslova, koji su sa druge strane zakona. Tokom vikenda ispitano je dosta Kićinih drugara i prijatelja, od onih koji su sa njim igrali mali fudbal te kobne večeri do onih iz suprotstavljenih frakcija.

- Marković je navodno nameravao da formira novu navijačku grupu i krenuo je u realizaciju tog plana. O tome se dogovarao sa Goran Klještanom, zvanim Boske, vođom navijačke grupe “Šedouz”. Formiranje te grupe malo je usporila smrt Gorana Klještana, koji je pre nepunih mesec dana preminuo u teretani od srčanog udara. Bosketovu ulogu trebalo je da nasledi njegov brat Darko i da sa Markovićem osnuje tu novu navijačku grupu. Navodno, prišli su im ne samo pripadnici “Šedouza”, već i nekih drugih grupa, što se momcima koji sebe smatraju vođama “grobara” nije svidelo, jer ne žele da gube “vojsku” koja će za njih odrađivati mnoge “poslove” - objašnjava sagovornik.

Da bi sprečili formiranje te nove grupe na jugu, priča se nezvanično, pojedine vođe navijača crno-belih čak su i napale Darka Klještana, pretukle ga.

foto: Nemanja Nikolić

- Napad nije prijavljen policiji, tako da samo možemo da pretpostavljamo da li je to istina ili ne. Ukoliko je to istina, moguće je da se Marković posle toga napada, osetio ugroženo te je počeo da nosi “tetejac” - konstatuje naš izvor.

Osim tih odnosa na jugu stadiona u Humskoj, policija istražuje i druge sfere Markovićevog života, da li se možda nekome zamerio u kriminalnim poslovima, da li imao nekih privatnih sukoba.

Ljubomir Marković je reputaciju stekao kao jedan od vođa ozloglašene Partizanove navijačke podgrupe "Alkatraz", koju je svojevremeno vodio zajedno sa Đorđem Prelićem i Aleksandrom Vavićem. Uhapšen je zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, 17. septembra 2009. godine, zbog kojeg su redom padale vođe “Alkatraza”, a među prvima upravo Marković. Bio je osuđen na 30 godina zatvora, a potom mu je, nakon žalbe, kazna smanjena na 13 godina, i iz zatvora je izašao 2017. godine.

Na stubu, pored koga je ubica overio Markovića, juče su bile okačene dve crvene ruže, koje su verovatno ostavili poznanici ili rođaci ubijenog. Dešavanja u ulici juče su bila uobičajena, uprkos tome što je prethodno veče tu likvidiran Marković. Deca sa roditeljima su išla u balon, na sportske aktivnosti. Da se nešto "čudno zbilo" ukazivalo je jedino pojačano prisustvo policije, tačnije operativaca koji su detaljno pretraživali šumicu pored pumpe, ne bi li u njoj možda našli neki dokaz koji bi pomogao u rasvetljavanju zločina i identifikovanju egzekutora.

foto: Jelena Rafailović

Da je sačekuša za Markovića bila više nego dobro isplanirana, svedoči drskost ubice, ali i činjenica da je imao pomagača, koji mu je dao signal kada je on izašao iz sportskog balona u Ulici Grčića Milenka i uputio se ka svojim kolima.

- Čuo se zvuk pištaljke, ali ne običan, već specifičan - pojasnio je sagovornik u izjavi za medije.

- On je zabeležen i na nekim snimcima sigurnosnih kamera. Tog trenutka, mlađi muškarac u tamnom kaputu i sa kapom na glavi, koji se spuštao niz ulicu, ubrzao je korak i izvukao pištolj. Kića ga je verovatno video krajičkom oka i potrčao ka svom autu, parkiranom na pumpi prekoputa. Prvo su ga pogodila četiri metka i on je pao, a onda mu je napadač prišao i pucao još dva puta u glavu.

foto: Nemanja Nikolić

Oni koji su tog trenutka prolazili ulicom ili izlazili iz "balona" uspaničeno su se bacili na asfalt. To su uradili i zaposleni na pumpi, kao i u ovom sportskom objektu.

Marković je bio na mestu mrtav. Uspeo je da izvuče svoj "tetejac", ali nije stigao da ga upotrebi i pokuša da se odbrani. Kraj njega je ostala tašna sa sportskom opremom

(Kurir.rs/Večernje novosti/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...