18 MESECI ZATVORA MEDICINSKOJ SESTRI IZ BORA, PRIZNALA DA JE KRALA METADON: Iznosila ga iz bolnice, pa prodavala heroinskim zavisnicima! Evo ko ju je odao i kako je UHVAĆENA NA DELU
Foto: Printskrin/Facebook

skandal

18 MESECI ZATVORA MEDICINSKOJ SESTRI IZ BORA, PRIZNALA DA JE KRALA METADON: Iznosila ga iz bolnice, pa prodavala heroinskim zavisnicima! Evo ko ju je odao i kako je UHVAĆENA NA DELU

Crna Hronika -

Mimica Petrović (54), bivša medicinska sestra Doma zdravlja u Boru, osuđena je na godinu i po dana zatvora jer je krala sintetičku drogu "metadon" na radnom mestu i prodavala ga heroinskim zavisnicima za 3.000 dinara po dozi. Prilikom Mimičinog hapšenja, u decembru prošle godine, policija je u njeom stanu pronašla nekoliko bočica "metadona" i još nekoliko vrsta lekova za psihijatrijske bolesnike, koje narkomani koriste kao zamenu za heroin.

Petrovićeva je, inače, osuđena u Višem sudu u Nišu na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je postigla sa tužilaštvom. Mimica je tako izbegla težu kaznu, jer je osuđena samo za primanje mita, a ne i za prodaju droge. Pored zatvorske kazne, izrečena joj je i trogodišnja zabrana bavljenja medicinskom profesijom.

Mimica je uhapšena 10. decembra prošle godine na svom radnom mestu, nakon što je uhvaćena na delu, u primopredaji "metadona", koji heroinski zavisnici uzimaju samo u bolnici pod kontrolisanim uslovima.

- Ona je kao medicinska sestra na odeljenju psihijatrije, između ostalog, bila zadužena i da daje "metadon" narkomanima koji su bili u procesu lečenja. Pošto je taj lek u tečnom stanju, ona ga je razblaživala pre nego što bi ga dala pacijentu, pa bi tako jedan deo doze "metadona" zadržala za sebe, a narkomanu bi dala razblažen lek. Time je ugrožavala lečenje zavisnika - objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Klupko je, kaže on počelo da se odmotava kada je policija prošle godine kod jenog heroinskog zavisnika pronašla "metadon".

- Kad je shvatio da nema kud, otkucao je medicinsku sestru i policija je krenula u akciju. Narkoman je pristao da im pomogne, pa je doio 6.000 dinara u obeleženim novanicama, koje je potom predao Mimici u zamenu za dve boce "metadona". Ona je tada uhvaćena na delu - kaže izvor.

Mimica j ebila u pritvoru od 11. decembra 2018. godine. Svesna da protiv nje ima dokaza, odlučila je da sve prizna, pa da se nagodi sa tužilaštvom.

- U kući medicinske sestre pronađena je čitava apoteka. Osim nekoliko boca "metadona", policija je od nje uzela i različite lekove za psihijatrijske bolesnike koje zavisnici od narkotika takođe mogu da zloupotrebljavaju. Mimici je zabranjeno da se bavi medicinskim radom u trajanju od tri godine od pravosnažne presude - kazao je sagovornik.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track