TRAGEDIJA NA DUNAVU KOD APATINA: Udavila se četvorica migranata
Foto: Zorana Jevtić

UŽAS

TRAGEDIJA NA DUNAVU KOD APATINA: Udavila se četvorica migranata

Crna Hronika -

Grupa mladića nameravala je da ilegalno pređe u Hrvatsku, zbog čega su ukrali plovilo. Nažalost, nedugo pošto su se otisnuli, došlo je do nesreće

Četvorica migranata nestala su u Dunavu kada se u nedelju nedaleko od Apatina prevrnuo čamac kojim su nameravali da ilegalnu uđu u Hrvatsku.

Kako saznajemo, drama se odigrala prekjuče po podne na delu Dunava udaljenom skoro kilometar uzvodno od vikend-naselja Vagoni. - Desetorica migranata sela su u čamac i otisnuli su se. Nameravali su da pređu na drugu obalu, kod Kopačeva u Hrvatskoj. Nažalost, nedugo pošto su zaplovili, čamac se prevrnuo. Šestorica migranata uspela su da doplivaju do obale, ali četvorica nisu bila te sreće. Nestali su u talasima, a postoji bojazan da su se utopili - kaže naš izvor.

Mokri i preplašeni

Prema njegovim rečima, na obali Dunava sa srpske strane bila je grupa od tridesetak mladića starosti između 17 i 23 godine. Svi su čekali da se prevezu u Hrvatsku. - Odjednom su ugledali šestoricu mokrih i preplašenih migranata. Oni su im ispričali šta se desilo i onda su svi zajedno, pešice, krenuli ka vikend-naselju Vagoni. Tada ih je uočila patrola policije, koja je u tim trenucima obavljala uviđaj po prijavi. Naime, građani su ranije pozvali policiju i rekli da je neko uništio dvadesetak pčelinjih košnica i ukrao dva čamca s obale u vikend-naselju - kaže izvor Kurira.

Pošto su preživeli migranti ispričali policiji šta se desilo na Dunavu, otpočela je potraga za nestalim mladićima. - Odmah smo preduzeli sve aktivnosti kako bi se obavio uviđaj i obavestili svi nadležni. Takođe je obaveštena i hrvatska rečna patrola, koja je, zajedno s našom, patrolirala ovim delom reke kako bi eventualno uočila mladiće iz prevrnutog čamca - kaže sagovornik iz istrage i dodaje: - Šestorici iz čamca smo zapalili vatru da se ogreju i osuše mokru garderobu, a potom smo im uzeli izjave o tome kako je došlo do tragedije. Potom su prebačeni u bolnicu kako bi bili medicinski zbrinuti.

Ostavili rusvaj

Naš izvor kaže da je upravo ova grupa migranata odgovorna za krađu čamaca i uništavanje košnice. - Pretpostavljamo da su upravo u ovom delu čekali da padne mrak i da mogu da se otisnu čamcima preko. Dok su čekali, provaljivali su u vikendice i tu se skrivali. Očigledno su bili gladni, jer su jeli med i uništili nekoliko košnica, koje su potom ložili kako bi se ogrejali. Za sobom su ostavili lom i rusvaj - objašnjava sagovornik.

Informativni razgovor Nema osnova za zadržavanje

Potraga za nestalim migrantima nastavljena je i juče, a uključili su se i ronioci, koji su pretraživali Dunav. - Što se tiče preživelih migranata, s njima je obavljen informativni razgovor, a grupa je posle toga nastavila svojim putem, jer nije bilo osnova da ih zadržimo - kaže izvor iz istrage.

Jasminka Miljuš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track