KRIJUMČARILI MIGRANTE I SAD IH STIGLA KAZNA: Srbi osuđeni na preko tri godine zatvora svaki i moraju da vrate SVE PARE koje su za taj nelegalni posao uzeli
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

Apelacioni sud u Beogradu

KRIJUMČARILI MIGRANTE I SAD IH STIGLA KAZNA: Srbi osuđeni na preko tri godine zatvora svaki i moraju da vrate SVE PARE koje su za taj nelegalni posao uzeli

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio četvoricu optuženih na po više od tri godine zatvora zbog krijumčarenja migranata preko Mađarske granice, uz naknadu od 1.200 evra po čoveku.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom su oni osuđeni zbog izvršenja produženog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi u saizvršilaštvu.

Nenad P. i Dragan D. su osuđeni na kazne zatvora od po tri godine i osam meseci, Aleksandar M. je osuđen na tri godine i dva meseca zatvora, a Petar K. na tri godine i pet meseci.

Njima je oduzeta i imovinska korist pribavljena izvršenjem ovog krivičnog dela.

Oni su osuđeni su od 13. aprila do 21. avgusta 2015. godine na teritoriji Beograda, Krnjače, Bogovađe, Čačka, Paraćina, Kragujevca, Pančeva i Subotice - Horgoša, Mađarske i Austrije, pripadali organizovanoj kriminalnoj grupi koju su organizovali sada pravnosnažno osuđeni Tarik Mohamad Kan i Tihomir Katić, navodi se u presudi.

Delovali su sporazumno, radi sticanja neposredne finansijske novčane koristi, tako što su za 1.200 evra po migrantu organizovali njihov nedozvoljen prelaz državne granice između Srbije i Mađarske, kao i nedozvoljen tranzit kroz Srbiju, nakon čega su ostvarenu finansijsku korist suorganizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe delili u zavisnosti od njihove uloge u ostvarenoj pojedinačnoj radnji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track