OTAC BILJANE (30) KOJU JE NEVENČANI MUŽ UBIO PRED DECOM OČAJAN: Slao sam unuku po vodu da bih plakao za ćerkom
Foto: Privatna Arhiva

trogodišnjica montruoznog ubistva

OTAC BILJANE (30) KOJU JE NEVENČANI MUŽ UBIO PRED DECOM OČAJAN: Slao sam unuku po vodu da bih plakao za ćerkom

Crna Hronika -

Milovan Mijatović, otac Biljane Mijatović (30), koju je njen nevenčani suprug Siniša Radovančev (51) ubio na proslavi njenog rođendana naočigled dece u njihovom stanu u Pančevu kaže da i posle tri godine ne prihvata da njegove ćerke više nema.

- Iako su prošle tri godine, svi smo još u šoku jer Biljane nema. Bili smo na groblju da zapalimo sveću, namerno sam slao unuku po vodu ili da donese nešto samo da bih pustio suzu, a da ona ne vidi! Teško nam je, ali gledam da krijem to od dece - kaže Milovan.

Podsetimo, Siniša Radovančev je direktnim ubodom nožem u srce ubio majku dvoje dece 21. novembra 2017. u pančevačkom naselju Sodara. Pre nekoliko dana navršile su se tri godine otkako je ubijena, a njen otac i ćerke i dalje žive u teškoj tuzi zbog gubitka. Biljana je iza sebe ostavila ćerku Mariju iz prvog braka i ćerku Anju iz zajednice sa Sinišom, devojčicu koja je imala svega mesec dana kada joj je majka usmrćena.

foto: Facebook

- Šta da vam kažem! Rana ne može da zaraste... Gledam decu, trudim se da im pomognem koliko mogu. Deca su još u šoku, kao i ja... Iako su prošle tri godine, to je ogroman gubitak. Gajiš svoje dete od malih nogu i onda ti ga neko tako oduzme. Izašli smo na groblje 21. novembra da zapalimo sveću. Marija teško sve to podnosi, ćuti i guta bol, krijemo se jedni od drugih kada patimo. Gledamo kad smo sami da se isplačemo. Na groblju sam je namerno slao čas po vodu, čas po nešto, da pustim neku suzu, a da Marija ne vidi, mada ipak sve ona vidi - kaže Milovan i dodaje:

- Uvek se pitam zar je moralo tako da bude, a odgovora nema. Dosta radim, taksiram, da mi bude makar malo lakše, ali kada dođem kući, pa vidim njene stvari, slike.... Mnogo je to bolno - priča ožalošćeni otac.

Apelacioni sud u Beogradu osudio je pravosnažno na dvanaest i po godina zatvora Sinišu Radovančeva zbog ubistva Biljane Mijatović, a tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda kojim je osuđen na jedinstvenu kaznu od dvanaest godina i šest meseci. Milovan Mijatović ogorčen je zbog presude.

- Šta reći osim da sudstvo pomaže da se žene ubijaju. Koliko je samo žena stradalo posle moje Biljane?! Kad bi sud prvog nasilnika osudio na 20 godina, nikome ne bi palo na pamet da digne ruku na ženu. Čoveka dok ne udariš po džepu ili zatvorom, nema nikakve vajde. Sud uopšte nije uzeo u obzir da je to Siniša učinio pred decom, ali su mu uzeli kao olakšavajuću okolnost to što je bio pod uticajem alkohola - tvrdi Biljanin otac.

Pi*ko jedna, dete nije tvoje!

Siniša Radovančev se tokom suđenja branio da je to uradio "jer mu je pao na mrak oči“ kada mu je, kako on tvrdi, Biljana rekla posle svađe: „Pi*ko jedna, ni dete nije tvoje.“ Nesrećna Biljana preminula je na licu mesta, a Siniša je sam izašao ispred zgrade, gde se sreo s policijom. Kobne večeri bila je proslava Biljaninog 30. rođendana, a goste je bukvalno s poklonima policija vraćala od zgrade jer nisu znali da se dogodilo ubistvo.

(Kurir.rs/Alo, N. Gavrilov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track