Najnovije vesti

HAPŠENJE U ŠAPCU: Privedena zapisničarka tužioca zbog odavanja službenih tajni
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

biće privedena na saslušanje u roku od 48 sati

HAPŠENJE U ŠAPCU: Privedena zapisničarka tužioca zbog odavanja službenih tajni

Crna Hronika

BEOGRAD - Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena je zapisničarka iz Višeg javnog tižilaštva u Šapcu Danka P. jer je u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenima se primenjuju posebne mere nadzora.

Zbog ovakvog postupanja ugrožene su brojne operativne obrade i bezbednost postupajućih službenika MUP i BIA, saopštilo je tužilaštvo za organizovani kriminal, kojem će Popovićeva biti privedena na saslušanje u roku od 48 sati, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku krivičnog postupka.

Popovićevoj se na teret stavlja krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ona se tereti da je u svojstvu daktilografa - zapisničarke Višeg javnog tižilaštva u Šapcu, koja je bila zadužena za obradu inicijativa za primenu posebnih dokaznih radnji - nadzora, komunikacije i kretanja osumnjičenih lica, u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenim licima je u toku primena posebnih dokaznih radnji sa stepenom tajnosti - strogo poverljivo, navodi se u saospstenju.

Akcija je sprovedena u saradnji tužilaštva i SBPOK-a - Odeljenje za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala - Odsek za suzbijanje visoke korupcije i BIA.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...