UŽAS U OŠ DUŠKO RADOVIĆ U NOVOM SADU! KAPIJA PALA NA PRVAKA: Udarila ga direktno u glavu, ostao da leži NEPOMIČNO!
Foto: Kurir/ S.S.

NESREĆA

UŽAS U OŠ DUŠKO RADOVIĆ U NOVOM SADU! KAPIJA PALA NA PRVAKA: Udarila ga direktno u glavu, ostao da leži NEPOMIČNO!

Crna Hronika -

Teško stanje B. V., učenik prvog razreda, zadobio je povrede glave kad je na njega tokom igre pala metalna klizna kapija

Sedmogodišnji B. V., učenik Osnovne škole „Duško Radović“ u novosadskom naselju Klisa, teško je povređen kada je na njega u dvorištu škole pala klizna metalna kapija!

Nesreća se desila juče oko 11 sati, a učenik prvog razreda zadobio je povrede opasne po život. - Dečak ima teške povrede glave i životno je ugrožen. Nalazi se na odeljenju intenzivne negde dečje hirurgije - rekla je Andrea Đuretić, portparol Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

foto: Kurir/ S.S.

Peli se na nju

Kako saznajemo, B. V. je povređen dok se sa drugarima igrao oko kapije i peo se na nju. - U jednom trenutku metalna kapija je pala na mališana koji pohađa prvi razred. Udarila ga je direktno u glavu. On je ostao da leži ispod nje, nije mogao da se pomeri, a krv mu se slivala iz rane na glavi. Deca su počela da vrište i dozivaju pomoć. Bili su preplašeni - kaže naš izvor i dodaje: - Još uvek nikome nije jasno kako se klizna kapija otkačila. To bi trebalo da utvrde istražni organi. Ona je preteška, trojica odraslih muškaraca su je jedva podigla da izvuku povređeno dete.

Prema rečima našeg sagovornika, u OŠ „Duško Radović“ došla je ekipa Hitne pomoći. - Naša lekarska ekipa zatekla je u dvorištu škole dete na koje je pala kapija. Dete je zbrinuto na licu mesta i sa teškim telesnim povredama u nestabilnom stanju prevezen je u dečju bolnicu - rekli su iz Hitne pomoći.

Utvrđuju se okolnosti

O slučaju je obaveštena i Gradska uprava za obrazovanje, koja vrši vanredni nadzor u školi, kao i policija, koja je obavila uviđaj. - Preduzeli smo sve mere iz svoje nadležnosti kako bismo prikupili neophodne informacije u vezi sa nesrećnim slučajem i utvrdili sve okolnosti koje su dovele do povređivanja učenika, te ćemo nakon toga odlučiti da li postoji osnov za pokretanje bilo kakvog postupka - saopštili su juče iz Gradske uprave.

Direktorka škole Slavoljupka Mihajlović rekla je da se nesreća desila pola sata posle nastave. - Prvak nije otišao kući, nego je ostao da se igra u dvorištu. Roditelji koji su došli po decu upozoravali su ga da ne dira kapiju, ali nije ih poslušao i došlo je do povređivanja. U kontaktu sam s njegovim roditeljima i bolnicom - rekla je ona.

Kurir.rs/ S. S. Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track