JEZIVO! UHVAĆEN UŽIČANIN PEDOFIL SA FEJSBUKA! Slatka si! Voleo bih da legnem pored tebe, da te ljubim i mazim!
Foto: Shutterstock, Printscreen

Stop pedofiliji SP

JEZIVO! UHVAĆEN UŽIČANIN PEDOFIL SA FEJSBUKA! Slatka si! Voleo bih da legnem pored tebe, da te ljubim i mazim!

Crna Hronika -

Fejsbuk grupa „Stop pedofiliji SP“ objavila je prepisku u kojoj D. M. iz Užica od devojčice (13), traži da mu pošalje svoje fotografije i govori joj kako bi voleo da se vide i da je ljubi

„Slatka si. Mlada devojčica. Voleo bih da legnem pored tebe. Voleo bih da te ljubim, mazim“, ovo su samo neke od jezivih poruka koje je objavila grupa „Stop pedofiliji SP“, a koje je slao stariji muškarac D. M. iz Užica misleći da se dopisuje sa trinaestogodišnjom devojčicom.

Naime, D. M. je mesecima, ne znajući da se dopisuje sa administratorima ove Fejsbuk stranice, pokušavao da kod deteta stekne poverenje i da je natera da mu pošalje svoje fotografije. Ovaj muškarac starijih godina devojčici je u više navrata pokušavao da objasni da nije manijak i da je nikada ne bi povredio.

Kako je „devojčica“ izbegavala da mu pošalje fotografije, D. M. je sve više insistirao. Objašnjavao joj je da njena mama to ne mora da zna.

foto: Printscreen

„Šta ti mama radi?“, pitao ju je u nekom trenutku. „Radi u prodavnici“, odgovorila je „devojčica“.

foto: Printscreen

Ne boj se, samo ja vidim

„Pa, kad ode na posao, ti uslikaj koju sliku, kada ne smeš pred njom. Ne boj se, samo ja vidim. Na druge pazi, na mene ne moraš. Ja te nikako neću povrediti. Poštujem te kao sestru“, objašnjava ovaj muškarac.

foto: Printscreen

Ova prepiska trajala je od 14. avgusta do 26. novembra i, kako je vreme odmicalo, predator je postajao sve navalentniji i otvoreniji, a prepiska sve jezivija.

foto: Printscreen

„Pa, da se sme, i ja bih voleo...“, napisao joj je on. „Šta biste voleli, ne razumem...“

foto: Printscreen

„Da te ljubim, mazim. Je l’ bi volela da smo istih godina?! Malo ja stariji...“, napisao joj je i pitao da li ga voli. Devojčica mu je u nekoliko navrata otkrila da se plaši jer je stariji, ali ju je on ubeđivao da je „vaspitana i kulturna osoba“ i da nikada ne bi povredio dete.

foto: Printscreen

„Da smem, došao bih kod tebe da legnem pored tebe. Ljubim te“, kaže on. Na devojčicinu konstataciju „Vi znate da sam ja mala?“, on odgovara: „Znam. Ali krijemo se. Volim ja tebe. Ništa loše ne mislim“, samo je deo ove alarmantne prepiske, koja je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama. Igor Jurić, predsednik Fondacije „Tijana Jurić“, kaže za Kurir da i ta organizacija ima tri lažna profila - dva sa devojčicama i jedan sa dečakom. Ti profili su, kako kaže, nažalost, ekstremno popularni kod starijih ljudi.

Ludilo od poruka

- Ne biste verovali koliko poruka stiže na te profile. Na tek otvoren profil devojčice, na kome ima nekoliko fotografija, u roku od sad vremena stiglo bi oko 300 poruka sadržine od „ćao, kako si“, do „prava si lepotica, imaš lepe grudi, guzu“ - objašnjava Jurić i dodaje da prepiska obično traje četiri meseca pre nego što predator zatraži i fotografije deteta.

- S obzirom na to da je reč o lažnim profilima, ne može se mnogo toga uraditi pravno, ali se barem javnost može obavestiti o potencijalno opasnim predatorima.

Dr Ivica Mladenović Pedofili se teško leče

Psihijatar i psihoterapeut iz Instituta za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici dr Ivica Mladenović upozorava za Kurir da su svi ti ljudi koji deci šalju poruke preko interneta spremni da naprave i korak dalje:

- Svi oni su spremni da svoje seksualne i agresivne impulse ispolje i u realnosti. Pedofili su nezrele osobe, kojima su potrebni lečenje i terapija, ali oni toga najčešće nisu ni svesni i ne traže pomoć. Ako i potraže, vrlo se teško leče. Ključna je uloga države, koja bi trebalo da obezbedi odgovarajuće sankcije za njih, kao i porodica, koja treba da stvori atmosferu poverenja detetu kako do ovakvih prepiski ne bi došlo ili bi se prekinule na vreme.

Slučajevi pedofilije u Srbiji

Novembar 2019. - N. B. (18) iz Velikog Gradišta uhapšen je zbog sumnje da je mobilnim telefonom snimao seksualni odnos sa sedmogodišnjom devojčicom i snimak slao drugim korisnicima.

Novembar 2019. - Ido B. (22) iz Niša preko Instagrama od devojčice (11) tražio i dobijao njene fotografije na kojima je naga, a nakon toga zahtevao da komuniciraju i putem video-poziva

Novembar 2019. - Dmitar B. (25) iz Beograda preko lažnih naloga na Instagramu od većeg broja maloletnih osoba starosti od 12 do 14 godina tražio i dobijao fotografije na kojima su nage

Jul 2019. - Uhapšen I. I. nakon što je krišom snimao golu drugaricu svoje unuke, a potom masturbirao nad zabeleženim sadržajem, koji je kasnije delio drugima

Maj 2019. - Slavko M. uhapšen je kod Zoološkog vrta na Kalemegdanu zbog sumnje da je tokom dana prilazio deci i pokazivao polni organ

Kurir.rs / Ružica Kantar

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja