STRAŠNO! UBICI MALE KAJE (3) PLAĆAMO ODŠTETU Javnost ogorčena odlukom suda: Ljudska prava su za ljude, a ne ubice dece!
Foto: Aleksandar Pavlovic, Printscreen

REVOLT

STRAŠNO! UBICI MALE KAJE (3) PLAĆAMO ODŠTETU Javnost ogorčena odlukom suda: Ljudska prava su za ljude, a ne ubice dece!

Crna Hronika -

Evropski sud za ljudska prava utvrdio je da je Jevtović bio žrtva torture i nečovečnog postupanja zatvorskih čuvara, zbog čega je državu Srbiju proglasio odgovornom i naložio joj da mu, nakon pravosnažnosti ove odluke, na ime nematerijalne štete isplati 4.000 evra, a na ime troškova postupka još 2.355 evra

Vest da će Srbija morati da plati odštetu Mališi Jevtoviću, osuđenom na 40 godina zatvora zbog monstruoznog silovanja i ubistva Katarine Janković (3) u julu 2005. godine u Beogradu, uznemirila je rođake pokojne devojčice, ali i izazvala lavinu komentara u javnosti.

„Ljudska prava su za ljude, a ne za ubice i silovatelje dece“, „Em ćemo da ga hranimo i pojimo 40 godina, em još treba da mu platimo“, „ Ovaj zlikovac će da nas košta pet miliona evra“... samo su neki u nizu komentara koji su čitaoci ostavili na našem portalu.

Podsetimo, Evropski sud za ljudska prava utvrdio je da je Jevtović bio žrtva torture i nečovečnog postupanja zatvorskih čuvara, zbog čega je državu Srbiju proglasio odgovornom i naložio joj da mu, nakon pravosnažnosti ove odluke, na ime nematerijalne štete isplati 4.000 evra, a na ime troškova postupka još 2.355 evra.

Strahotu monstruoznog ubistva za koje je, pored Jevtovićeva, osuđena i majka devojčice Ana Filipović, i to na 37 godina zatvora, najbolje svedoče i potresne reči sudije Siniše Sofrenovića, koji ih je osudio.

- Devojčica nije doživela da poraste zahvaljujući majci koja je nije volela i njenom prijatelju koji ju je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda telu nevinog deteta? Lik male Katarine lebdeo je u toku celokupnog suđenja. Njen osmeh na licu na stolu u bolnici, kada je već konstatovan smrtni ishod, pokazivao je, nevino stvorenje koje se rešilo muka i posle dugotrajnih patnji odahnulo - rekao je tada sudija Sofrenović, što je rasplakalo celu sudnicu.

Kurir.rs / Foto: Aleksandar Pavlovic, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track