UST I USTP: Pomoćnici rame uz rame sa sudijama i tužiocima, udruženja se spojila na zajedničkoj skupštini!
Foto: Privatna arhiva

spajanje udruženja

UST I USTP: Pomoćnici rame uz rame sa sudijama i tužiocima, udruženja se spojila na zajedničkoj skupštini!

Crna Hronika -

Udruženje sudija i tužilaca Srbije na zajedničkoj skupštini USTS i Udruženja sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije, potpisalo je Ugovor o statusnoj promeni i pripajanju, kojim se USTP pripaja UST sa kojim deli istoriju, navodi se u saopštenju koje potpisuju Nenad Stefanović predsednik UST i Jelena Gajić predsednica USTP.

Oba udruženja konstatovala su da su saglasna sa promenom i da je cilj zaključenja ovog Ugovora unapređenje položaja pravosudnih profesija vladavina prava.

Na zajedničkoj skupštini Udruženje sudija i tužilaca Srbije izvršilo je promene unutar organa, kako bi se dodatno ojačalo sudijskim i tužilačkim pomoćnicima , istovremeno omogućivši time da pomoćnici budu ravnomerno zastupljeni u organima Udruženja.

- UST i USTP kao strukovna udruženja koja okupljaju sadašnjost i budućnost pravosuđa, nastaviće svoju borbu za samostalno i nezavisno pravosuđe iz sudnica i kabineta, gde su naši članovi svakodnevno, boreći se za pravo i struku svojim znanjem i hrabrošću, dok borbu za projekte i novac ino-finansijera, kao i do sada, ostavljamo autentičnim udruženjima - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track