MALOLETNIK (15) PRODAVAO DROGU ZA KRUPNIJE DILERE: Uhapšen u Nišu, policija ga pokupila sa ulice
Foto: Shutterstock

krivična prijava

MALOLETNIK (15) PRODAVAO DROGU ZA KRUPNIJE DILERE: Uhapšen u Nišu, policija ga pokupila sa ulice

Crna Hronika -

Maloletnici u Nišu i okolini su sve češće glavni prodavci droga jer ih povuče "laka lova", a kazne su za sada minimalne.

Jedan od takvih slučajeva je dečak (15) kod koga je pronađen 51 gram marihuane u rutinskoj kontroli na ulicama Doljevca. Protiv ovog maloletnika će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pored maloletnika koji je pušten na slobodu, policija je uhapsila M. C. (19) i Đ.M.(19), obojicu iz Doljevca zbog istog krivičnog dela, a koji su bili u društvu sa maloletnikom.

- Policija je kod Đ. M. na ulici pronašla oko četiri grama marihuane, dok je kod maloletnika koji je bio sa njim pronađen oko 51 gram. U stanu maloletnika pronađena je manja količina marihuane, mrvilica sa tragovima opojnih droga, kao i 20 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci. Sumnja se da je maloletnik prodavao drogu koju mu je prethodno dao M. C. - saopštila je policija u Nišu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, M. C. i Đ. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track