Za paljenje vranjskog pozorišta privedeni Boža i Čuta
Foto: Beta

Policija traga za nalogodavcem

Za paljenje vranjskog pozorišta privedeni Boža i Čuta

Crna Hronika -
Zgrada pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, stara 120 godina, izgorela je do temelja u podmetnutom požaru u zoru 2. jula

VRANJE - Pripadnici policijske uprave u Vranju rano jutros priveli su dve osobe za koje se osnovano sumnja da su 2. jula podmetnuli požar, u kome je izgorela zgrada pozorišta "Bora Stanković".

"Posle obimnog operativnog rada jutros smo priveli dva lica za koja se osnovano sumnja da su 2. jula podmetnuli požar u kome je izgorela zgrada pozorišta", rekao je načelnik Policijske uprave u Vranju Slađan Velinović.

On je istakao da je policija sve kapacitete usredsredila na pronalaženju nalagodavaca tog čina. Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je novinarima da je policija privela Nikolu T. zvanog Čuta iz Vranja i Božidara S. zvanog Boža iz Bujanovca.

Istražni sudija Osnovnog suda u Vranju Ljiljana Nikolić je potvrdila da je već počela da radi na rasvetljavanju tog slučaja. Zgrada pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, stara 120 godina, izgorela je do temelja u podmetnutom požaru u zoru 2. jula.

U Vranju je formiran Odbor za izgradnju nove zgrade pozorišta koja će, kako je saopšteno, koštati oko 200 miliona dinara, a biće završena 31. januara naredne godine, za Dan grada Vranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track