BUJANOVČANIN UHAPŠEN ZBOG MEĐUNARODNOG ŠVERCA: Angažovao mulu za prenos 2 kg heroina u Švajcarsku
Foto: Beta/MUP Srbije

AKCIJA

BUJANOVČANIN UHAPŠEN ZBOG MEĐUNARODNOG ŠVERCA: Angažovao mulu za prenos 2 kg heroina u Švajcarsku

Crna Hronika -

Vranjska policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i švajcarskom policijom uhapsila V. B. (31) iz okoline Bujanovca zbog sumnje da je organizovao šverc heroina u Švajcarskoj.

Kako je saopšteno iz policije, sumnja se da je on početkom marta ove godine angažovao momka iz Aranđelovca da mu prenese drogu iz Srbije u Švajcarsku. - Osumnjičeni V. B. je dao svom saradniku D. B. (27) oko dva kilograma heroina. On mu je naložio da taj paket odnese u Švajcarsku radi dalje prodaje. Međutim, D. B. nije uspeo da unese narkotike u Švajcarsku jer ga je u tome osujetila policija. Naime, policajci su ga presreli na graničnom prelazu sa Austrijom i uhapsili ga. Nakon njegovog privođenja klupko međunarodnog šverca narkoticima počelo je da se odmotava - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, policija je tada započela ozbiljnu istragu u okviru koje se došlo do V. B. - Ispostavilo se da je on organizovao transport heroina do Švajcarske. Sumnja se da je tamo imao dilere kojima je uhapšeni momak iz Aranđelovac trebalo da preda paket iz Srbije - objašnjava sagovornik.

V. B. je nakon policijskog pritvora od 48 sati saslušan u Višem tužilaštvu u Vranju, a sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio mu je jednomesečni pritvor. - Osumnjičen je za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, proverava se da li je imao još saradnika, koji su za njega prenosili heroin preko granice - kaže sagovornik.

Kurir.rs/ Foto: Beta/MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track