SMISLILI KAKO DA DOĐU DO BAKRA! OBIJALI TRAFOSTANICE U ČAČKU: Pala petorica lopova, isključe struju, pa kradu kablove
Foto: RINA

branili se da nemaju od čega da žive

SMISLILI KAKO DA DOĐU DO BAKRA! OBIJALI TRAFOSTANICE U ČAČKU: Pala petorica lopova, isključe struju, pa kradu kablove

Crna Hronika -

ČAČAK - Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Čačku odredio je pritvor od 30 dana Toplici Anđelkoviću (38) iz Vranova kod Smedereva, dok su N. A. iz Beograda, D. P. iz Smedereva i M. P. iz Dobanovaca, posle policijskog zadržavanja i saslušanja, pušteni na slobodu. Svi su pred tužiocem priznali krivično delo koje im se stavlja na teret, tešku krađu u saizvršilaštvu, tako što su orobili trafostanice čačanskih preduzeća odnoseći bakarne delove.

foto: RINA

Protiv petog osumnjičenog, V. Š. iz Čačka, o predlogu za određivanje pritvora biće odlučeno posebnim rešenjem, jer je u bekstvu.

Ovoj petorici stavlja se na teret da su u noći između 9. i 10. decembra izvršili krivično delo na štetu kompanije „Sloboda” i to u pogonu „Kovačnica” u Bulevaru Tanaska Rajića u naselju Ljubić, a da su na istom mestu to delo već izvršili noću između 21. i 22. novembra. Pored toga, Anđelković, D. P. i NN lice za koje je operativnim radom utvrđeno da je reč o D. B. iz Čačka koje je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela protiv imovine, terete se za tešku krađu na štetu JKP „Vodovod”, noću između 23. i 24. novembra.

foto: RINA

U rešenju sudije za prethodni postupak, Miroslava Alempijevića, navodi se:

Kod svih ovih krivičnih dela uočava se sličan način izvršenja. Osumnjičeni Anđelković i V. Š. koriste podesan alat za savlađivanje prepreka, isključuju struju u objektima i demontiraju trafostanice i bakarne instalacije, dok drugi okrivljeni čuvaju stražu i upravljaju vozilima kojima svi beže.

Inženjeri elektro struke kažu nam da su meta kradljivaca bakarne spojnice u stanicama, negde su to šine dužine od tri ili četiri metra, profila 10h80 milimetara. Na tržištu sekundarnih sirovina bakar se, zavisno od klase, plaća od 420 do 500 dinara po kilogramu, što znači da kradljivci za stotinu kilograma najboljeg bakra mogu dobiti tek 400 evra.

Svi osumnjičeni branili su se pred tužiocem da nemaju od čega da žive, ili izdržavaju bolesne ukućane.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track