IZREŠETANO TELO I CRVENI JUGO Branko je ubijen na Badnje veče pre 10 godina, još se ne zna ko je presudio BIA operativcu
Foto: Privatna Arhiva

stravično!

IZREŠETANO TELO I CRVENI JUGO Branko je ubijen na Badnje veče pre 10 godina, još se ne zna ko je presudio BIA operativcu

Crna Hronika -

Dugogodišnji operativac BIA, Branko Glušica (55) iz Novog Sada, ubijen je na današnji dan, 24. decembra 2009. godine, oko 21 sat u Ulici Vatroslava Jagića u novosadskom naselju Telep.

Tačno deset godina prošlo je od ovog zločina, a policija, ni tužilaštvo, ni za korak nisu bližu hladnokrvnom ubici. Osim atentatora, nepoznat je i motiv likvidacije bivšeg radnika BIA!

Ćerke Tijana i Jelena ne odustaju i dalje od traženja ubice svoga oca. Supruga Brankova je od tuge preminula, kao i njegova majka i otac, ne saznajući ko ga je ubio.

- Pre dve godine pozvali su nas iz novosadskog Višeg tužilaštva, kako bi podigli optužnicu protiv NN lica. Ali posle konstatovanja da policija nije dostavila kompletan predmet tužiocu, ni tužilac ništa ne preduzima. Gde je ta dokumentacija? I ko je svih ovih godina držao “u fioci” ovaj predmet? Nakon naših nekoliko pismenih i usmenih obraćanja tužiocu, nakon što smo dale izjave, ništa se nije promenilo. Promenio se samo drugi tužilac. Tako da se vidi da se i tu nešto sumnjivo dešava – kažu Brankove ćerke Tijana i Jelena.

Da podsetimo, Branko Glušica je izrešetan na Badnje veče uoči katoličkog Božića, koji je slavila njegova supruga. Malo pre 21 sat napustio je porodičnu večeru, koja je tek počela, kako bi otišao da kupi baterije za igračku koju je na Badnji dan poklonio unuku. Njegovo okrvavljeno telo, crvenog „juga“, ugledali su prolaznici na oko 500 metara od kuće u kojoj je stanovao. Bilo im je čudno što se automobil, iako je motor upaljen, duže od pola sata ne pomera s parkinga. Napadač je očigledno prišao automobilu i kroz prozor sa strane suvozača ispalio devet metaka u glavu i grudi Branku, posle čega je pobegao. Na mestu suvozača ostali su igračka, pakovanje baterija i fiskalni račun.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track