Najnovije vesti

TRI TURČINA U MEČKI POŠLA IZ NEMAČKE ALI PUT IM JE PRESEO NA GRADINI: Pali sa jastukom napunjenim sa 114.000 evra VIDEO
Foto: Facebook Printscreen, Carina Srbije

mnogi o ovome sanjaju, ali teško da će trojka odsad mirno spavati

TRI TURČINA U MEČKI POŠLA IZ NEMAČKE ALI PUT IM JE PRESEO NA GRADINI: Pali sa jastukom napunjenim sa 114.000 evra VIDEO

Crna Hronika

BEOGRAD - Carinici su danas, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina otkrili i zaplenili 84.000 neprijavljenih evra kojima je bio ispunjen jedan jastuk, saopštila je Uprava carine.

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu stigao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim su trojica turskih državljana putovala iz Nemačke ka svojoj zemlji.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, sva trojica su odgovorila odrično i zaista, na prvi pogled se činilo da u automobilu nema ničeg sumnjivog.

Ipak iskusni carinski službenici koji su jutros rano bili u smeni na prelazu Gradina, odlučili su da detaljno pregledaju automobil.

Tokom kontrole, jedan od carinika je podigao jastuk koji se nalazio na zadnjem sedištu, jer ga je jedan od putnika koristio za odmor tokom putovanja. Odmah je osetio da je jastuk teži nego što bi trebalo da bude, zbog čega je rašiven i tada je potvrđeno da je sumnja bila osnovana.

U jastuku se, pored uobičajnog punjenja, našlo i 114.000 skrivenih evra.

Kao vlasnik novca prijavio se jedan od putnika, turski državljanin (45), koji nije posedovao nikakav dokaz o poreklu novca.

Svoj trojici putnika vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, pa će se tako tokom prekršajnog postupka odlučivati o ostatku otkrivene sume u iznosu od 84.000 evra.

Uprkos stalnim apelima da se sume veće od 10.000 evra prijave prilikom ulaska u zemlju, mnogi putnici to ne čine, pa je zbog neprijave i krijumčarenja samo na graničnom prelazu Gradina tokom godine oduzeto više od 1,3 miliona evra.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...