ONI SU PREŽIVELI TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Mali Vuk i voditeljka Dea Đurđević pobedili smrt!
Foto: Nemanja Nikolić

HEROJI

ONI SU PREŽIVELI TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Mali Vuk i voditeljka Dea Đurđević pobedili smrt!

Crna Hronika -

Jaki Vuk Ilić rođen je posle saobraćajne nesreće u kojoj je njegova majka teško povređena, a nakon što ga je donela na svet, preminula je od posledica udesa, dok je Dea Đurđević umalo ostala bez ruke kad ju je udario autobus

Da u borbi sa smrću i nesrećom možete izaći kao pobednik, prošle godine su nam pokazali mali Vuk Ilić i voditeljka Dea Đurđević, koji su iz teških saobraćajnih nesreća izašli kao apsolutni pobednici.

foto: Privatna Arhiva

Nadljudski napori lekara, podrška porodice, ali i njihova velika želja za životom učinili su da tek rođeni dečak i mlada devojka prežive ono što bi retko ko mogao. Jezive nesreće u kojima su povređeni dogodile su se na samom početku godine.

Krenuli u bolnicu

foto: Privatna Arhiva

Tužna sudbina malog Vuka potresla je Srbiju 10. januara, kada je dečak i rođen. Njegova majka Jovana i otac Stefan, u društvu dede Saše i tetke Teodore, kobnog dana krenuli su iz rodnog Đunisa u kruševačku bolnicu kako bi Jovanu, koja je bila u devetom mesecu trudnoće, pregledao lekar. Na jednoj krivini autobus je izleteo iz svoje kolovozne trake i zakucao se u automobil u kome se nalazila četvoročlana porodica. Dečakov otac Stefan poginuo je na mestu, a trudna Jovana je sa ocem i sestrom prebačena u bolnicu. Uprkos teškim povredama, rodila je sina, malog Vuka, a dan kasnije izgubila je bitku za život. Lekarske prognoze nisu bile sjajne, pa je mališan transportovan u KC Kragujevac. Posle tromesečne borbe neonatologa, Vuk je izašao iz bolnice, a brigu o njemu preuzeli su deda Saša i tetka Teodora.

Tokom godine organizovane su brojne akcije pomoći hrabrom mališanu, a prema priči njegovih rođaka, on i sada odlazi na terapije. Uprkos svemu, Vuk će za desetak dana proslaviti prvi rođendan.

Otkinuo joj ruku

foto: Nemanja Nikolić

Mesec dana nakon ove tragedije, 7. februara, u udesu kod beogradske bolnice „Dr Dragiša Mišović“ teško je povređena voditeljka jutarnjeg programa TV Pink Dea Đurđević, koja je u tom trenutku išla na posao.

foto: Vladimir Šporčić

Posle bezazlenog sudara, Dea je izašla iz svog auta kako bi se dogovorila sa drugim vozačem, ali je u tom trenutku zbog klizavog puta autobus GSP proklizao, udario voditeljku na trotoaru i vukao je nekoliko metara. Od siline udarca voditeljki je bila otkinuta ruka, ali su lekari uspeli da joj prišiju ruku. Đurđevićeva je mesece provela u bolnici, gde je imala niz operacija i terapija. Posle svega ona se vratila na male ekrane jača nego ikad.

Rođaci brinu o detetu VUK JE JAK I HRABAR DEČAK!

foto: Privatna Arhiva

Rođaci malog Vuka kažu da su mu dali baš to ime kako bi bio snažan i hrabar kao ta životinja.

foto: Privatna Arhiva

- On je naš heroj. Iz ove tragedije izašao je kao pobednik i izborio se za svoj život. Vuk i dalje ide na terapije i vežbe. Iako je praktično ostao siroče, trudićemo se da izraste u veselog i pametnog dečaka. Svi brinemo o njemu, posvećujemo mu pažnju i ljubavi mu ne manjka. Trudićemo se da mu uvek lepo pričamo o roditeljima, koji, nažalost, nisu dočekali da raste kraj njih - kaže rođak.

(Kurir.rs / Jelena Ivić / Foto: Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track