NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA: Dečak (13) izbo druga u školskom dvorištu!
Foto: Kurir

STRAŠNO

NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA: Dečak (13) izbo druga u školskom dvorištu!

Crna Hronika -

Užas: Dvojica maloletnika posvađala su se u OŠ „Kole Rašić“, posle čega je jedan potegao nož i zabio ga drugu u rame. Ranjeni tinejdžer nije životno ugrožen

Dečak (13) teško je povređen kada ga je vršnjak izbo nožem u dvorištu osnovne škole „Kole Rašić“ u niškoj opštini Palilula. Krvava tuča dečaka desila u subotu oko 20.30.

U vreme obračuna maloletnika škola nije radila, a kako saznajemo, veruje se da su dečaci došli u školsko dvorište kako bi se družili, što nije prvi put.

Identifikovan napadač

- Pretpostavlja se da je u dvorištu bilo više maloletnika. U jednom trenutku su se posvađali. Svađa je prerasla u tuču, a jedan od njih je tada izvukao nož iz jakne. Ubo je vršnjaka u rame - kaže izvor i dodaje da je povređeno dete hitno prevezeno u Klinički centar. - Povrede koje je je dečak zadobio nisu opasne po život i on se na svu sreću uspešno oporavlja - rečeno je u KC.

foto: Kurir

Policija je brzo posle napada pronašla osumnjičenog trinaestogodišnjaka i sa njim obavila razgovor. - On će biti saslušan kod sudije za maloletnike. Pošto ima manje od 14 godina, nije krivično odgovoran. U slučaj je uključen i Centar za socijalni rad - objašnjava izvor.

Motiv se utvrđuje

Motiv tuče dečaka nije još uvek utvrđen. - Ispituje se da li se radi o zakazanoj tuči s obzirom na to da je osumnjičeni dečak sa sobom poneo nož - kaže izvor. Nišlije koje žive u blizini škole ispričale su da se mnoga deca iz kraja skupljaju u dvorištu škole kada se nastava završi. - Leti se okupljaju bukvalno svake večeri, zimi malo ređe. Stalno se čuju galama, svađa, buka... Često nađemo i flaše sa alkoholom, pa nije isključeno ni da deca piju, a čuli smo i da neki konzumiraju marihuanu. Doduše, ovakav incident se nikada dosad nije dogodio - pričaju Nišlije i nastavljaju: - Obično se svađaju zbog devojaka ili su u pitanju navijački sukobi - kaže naš sagovornik. Kako saznajemo, pretprošle noći dogodila se tuča maloletnika u drugoj školi, u opštini Crveni krst. Na sreću, ova tuča se nije krvavo završila.

Maloletnički kriminal

U SRBIJI 7.000 DELINKVENATA MLAĐIH OD 18 GODINA

Policija je u Srbiji tokom prošle godine evidentirala 7.000 maloletnika koji se sumnjiče za krivična dela, ali svaki peti, zbog godina, nije mogao krivično da odgovara. Nadležni su najavili da će zbog povećanja maloletničkog kriminaliteta predložiti Ministarstvu pravde pooštravanje kaznene politike ili pronalaženje drugog rešenja po ugledu na EU, čije su pojedine članice spustile granicu krivične odgovornosti.

Kurir.rs/ Marko Smiljković Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track