UŽASNA TRAGEDIJA: Igrao se lovačkom puškom, ubio drugaricu (15)!
Foto: Privatna Arhiva

tuga SLUČAJNO USMRTIO MALOLETNICU:

UŽASNA TRAGEDIJA: Igrao se lovačkom puškom, ubio drugaricu (15)!

Crna Hronika -

U jednom trenutku M. J. je našao lovačku pušku. Držao je u rukama i nešto čačkao i onda se začuo pucanj. Metak je pogodio Sanju

Sanja Petrović (15) iz Blaca, koju je 30. decembra, hicem iz lovačke puške, ubio drug M. J. (16) u selu Žutice kod Raške, sahranjena je prvog dana 2019. godine u Blacu.

Dom Petrovića ispunila je tuga, a Sanjina majka Jelica smogla je snage i ispričala šta se kobnog dana desilo.

- Tog dana, u 14 sati, Sanja nam se javila telefonom i rekla da je s društvom, a onda je sin, nešto kasnije, na internetu pročitao da je ubijena. Duša moja, jadna ona i svi mi sada - kroz suze kaže Jelica.

Nesrećna majka dodaje da je Sanja živela u okolini Raške kod babe i ujaka, jer je tamo išla u srednju Ekonomsku školu.

- Pre nekoliko godina mi je preminuo suprug, ostala sam sama sa troje dece. Sve sam činila da ih izvedem na pravi put, da budu dobri ljudi, dobri đaci - kaže neutešna Jelica i dodaje da očekuje da se Sanja svakog časa pojavi na vratima porodične kuće.

Njen rođak dodaje da je Sanja vikendom dolazila kući.

- Bila je tiha i mirna devojčica, dobar đak... - priča rođak i nastavlja:

- Nemam reči. Prosto ne mogu da se saberem otkako se ovo dogodilo. Umesto da praznike proslavimo u miru i veselju, mi smo Novu godinu dočekali na groblju. Naše Sanje nema i tu ništa ne može da se promeni.

Kako saznajemo, Sanja Petrović ubijena je iz nehata.

- Nekoliko tinejdžera je 30. decembra otišlo u jednu kuću kako bi se družili. Verovatno su želeli da prave planove za doček Nove godine. Šalili su se i slušali muziku.

U jednom trenutku M. J. je našao lovačku pušku. Držao je u rukama i nešto čačkao i onda se začuo pucanj. Metak je pogodio Sanju. Nastala je vriska i panika - kaže sagovornik i dodaje da je policija brzo došla i da je M. J. odmah uhapšen.

Kako saznajemo, uhapšen je i M. I. (43), vlasnik puške kojom je izvršeno ubistvo iz nehata, zbog toga što oružje nije adekvatno obezbedio.

- Protiv njega je podneta krivična prijava i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Nakon toga biće priveden u nadležno tužilaštvo na saslušanje - kaže sagovornik Kurira.

(Kurir.rs / B. R. - D. S. / Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track