ŠVERC TROJAC UHAPŠEN U NIŠU: Zaplenjene cigarete, uhapšen Rumun i dvoje iz Kladova (FOTO)
Foto: Carina Srbije

Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP

ŠVERC TROJAC UHAPŠEN U NIŠU: Zaplenjene cigarete, uhapšen Rumun i dvoje iz Kladova (FOTO)

Crna Hronika -

NIŠ - Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP, u saradnji sa Upravom granične policije i Bezbednosno-informativnom agencijom zaplenili su 14.970 paklica cigareta i uhapsili tri osobe, dok će protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca biti podneta krvična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina.

Policija je uhapsila rumunskog državljanina S. I. L. (1967), D. B. (1963) i V. B. (1966) oboje iz Kladova.

foto: Carina Srbije

Osumnjičeni S. I. L. se tereti da je, upravljajući autobusom rumunskih registarskih oznaka, na Graničnom prelazu Đerdap kod Kladova, pokušao da prokrijumčari 14.970 paklica cigareta marke ašima bez akciznih markica, spakovane u putne torbe, a koje je, kako se sumnja, prethodno nabavio od D. B. i V. B.

Policija je kod osumnjičenih D. B. i V. B. pronašla 20.880 evra za koje se sumnja da potiču od prodaje cigareta, dok se tridesetdvogodišnji muškarac tereti za pomaganje prilikom utovara i sakrivanja cigareta u autobus.

Osumnjičenima S. I. L., D. B. i V. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track