ISPOVEST SILEDŽIJE KOJI JE BRUTALNO PREMLATIO ŽENU: Svest mi se pomračila, kajem se što nisam tada izašao iz kuće!
Tvrdi da se promenio u zatvoru... Ahmet Marinković, Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

odslužio kaznu

ISPOVEST SILEDŽIJE KOJI JE BRUTALNO PREMLATIO ŽENU: Svest mi se pomračila, kajem se što nisam tada izašao iz kuće!

Crna Hronika -

Ahmet Marinković, koji je posle tri godine izašao iz zatvora, u kome je bio zbog brutalnog prebijanja bivše žene Marije Ferizović, tvrdi da mu je žao zbog svega

Žao mi je što sam pretukao Mariju, bio je to trenutak pomračenja svesti. Kajem se što nisam izašao u tom trenutku iz kuće, da se sada dešava ta situacija, sigurno bih drugačije reagovao. U zatvoru sam se dosta promenio. Pročitao sam Zakon o nasilju u porodici i želim da pomognem u borbi protiv te vrste nasilja.

foto: Zorana Jevtić

Ovo je juče za Kurir rekao Ahmet Marinković (43), koji je pre nekoliko dana izašao s trogodišnje robije zbog brutalnog prebijanja bivše supruge Marije Ferizović.Podsetimo, Marinković je bio uhapšen zbog sumnje da je majku svoje troje dece unakazio od batina 2016. godine, ošišao je, terao da jede izmet i žigosao žaračem. Njemu je dosuđena kazna od tri godine i tri meseca. Po izlasku iz zatvora Marinković je došao u redakciju Kurira kako bi ukazao na to da se iskreno pokajao i da se u zatvoru promenio. Međutim, on je delimično priznao svoja zlodela.

ŠTA JE AHMET RADIO MARIJI

- Udarao je pesnicom u glavu

- Žigosao je žaračem

- Terao je da jede dečji izmet

- Ošišao je na ćelavo

- Tačno je da sam Mariju tukao, ali je nisam žigosao, niti sam je ošišao. Kad sam tog dana izlazio iz stana, ona je imala kosu na glavi, ne znam ko ju je i kako kasnije ošišao. A što se tiče žiga na čelu, sama se povredila jer joj je glava pala na užarenu mrežicu, jer je, kako mi je objasnila, uzela nešto što joj je ljubavnik savetovao da bi imali bolji odnos - tvrdi Marinković.

Shvatio mnoge stvari

I SEBI SAM NANEO ZLO

U zatvoru je Marinković, kako sam tvrdi, shvatio da je zbog problema koji je imao mogao da se obrati centru za socijalni rad, a ne da uradi ono što je uradio. - Trebalo je da izađem iz kuće i odem da zatražim pomoć stručnih lica. Imao sam decu s njom, radio za nju i njih. Sve me je ovo pogodilo mnogo, ali trebalo je da uradim drugačije, jer sam i sebi naneo zlo - kaže Marinković.

On dodaje da sebi ne može da oprosti što je tukao majku svoje dece. - Iskreno mi je žao što nisam pre toga izbrojao do deset, ali sad ne vredi ništa. Otkako sam izašao iz zatvora, zaobilazim mesta na kojima bi ona mogla da bude. Iako sam je mnogo voleo, nemam želju da je vidim - objašnjava on.

Marija nedostupna

NE KONTAKTIRA S MEDIJIMA

Pokušali smo juče da stupimo u kontakt i s Marijom Ferizović, ali, nažalost, u tome nismo uspeli. Kako smo saznali, Marija se povukla i živi u jednom prigradskom beogradskom naselju i navodno čeka još jedno dete.

Prema njegovim rečima, tog kobnog dana došao je ranije kući kako bi iznenadio Mariju. - Ona me je zvala telefonom i pitala me kad dolazim, rekao sam joj za oko dva sata, ali sam već tada odlučio da odem ranije kako bih je prijatno iznenadio. Međutim, to je bila moja najveća greška. Zatekao sam decu, koja su spavala na krevetu, i u istoj sobi Mariju s drugim muškarcem. Nisam tada poludeo, već kada mi je rekla da ta veza traje šest meseci - tvrdi Marinković.

ZLOČIN PRIZNAO DA JE UBIO PASTORKU

Monstrum traži blažu kaznu

foto: Privatna Arhiva

Pripremno ročište Zoranu Albiću, optuženom da je ubio svoju pastorku Lunu Firulović (3), održano je juče u Višem sudu u Negotinu, a kako saznajemo, ni on ni njegov branilac nisu osporili da je ubio devojčicu, ali su podneli predlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice.

foto: Fejsbuk

Podsetimo, Albić se tereti da je u maju prošle godine nasmrt pretukao ćerkicu svoje devojke Vesne Firulović, nakon čega su dete odneli u bolnicu i ispričali da je pala sa terase. Firulovićeva je ranije sklopila sporazum o priznanju krivice i osuđena je na osam godina zatvora. - Albić i njegov advokat Radiša Srejić kazali su da su podneli predlog tužilaštvu za sklapanje sporazuma, ali nisu precizirali o kojoj kazni je reč. Optuženi nije negirao da je ubio dete, ali je zbog sporazuma glavni pretres odložen do daljeg - kazao je naš izvor i podsetio da se Albiću sudi za teško ubistvo.

Maja Atanasković, advokat Fondacije „Tijana Jurić“ i punomoćnik porodice ubijene devojčice, kazala je da ona i tužilac neće pristati na kaznu manju od 40 godina zatvora za ovaj zločin.

J. I.

Prema njegovim rečima, žao mu je što je više udaraca zadao Mariji. - Priznajem, udarao sam je pesnicama u glavu i šutnuo kad je pala. U zatvoru sam shvatio šta sam uradio i potpuno sam se promenio. Želim da nastavim svoj život, da se zaposlim i da se priključim borbi protiv porodičnog nasilja, jer sam na svojoj koži osetio da to nije rešenje - rekao je Marinković.Kurir.rs/ Jelena Rafailović Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja