Najnovije vesti

MIGRANTI SE SKRIVALI U HLADNJAČI PUNOJ JABUKA: 4 Avganistanca nađena u hladnjači na Horgošu FOTO
Foto: Carina Srbije

predati policiji u dalju nadležnost

MIGRANTI SE SKRIVALI U HLADNJAČI PUNOJ JABUKA: 4 Avganistanca nađena u hladnjači na Horgošu FOTO

Crna Hronika

Carinici su danas na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj ilegalnog prelaska granice četiri migranta koji su se sakrili u hladnjaču punu jabuka.

Zahvaljujući pregledu mobilnim skenerom, u unutrašnjosti hladnjače su primećene ljudske siluete, zbog čega je tovarni deo kamiona odmah otvoren.

foto: Carina Srbije

Hladnjača domaće prevozničke firme je iz Srbije trebalo da preveze tovar svežih jabuka u Veliku Britaniju, ali su se u nju u nekom trenutku ubacila četvorica Avganistanaca koji su pokušali na taj način da pređu državnu granicu.

foto: Carina Srbije

Na sreću, analizom slike dobijene na mobilnom skeneru, uočene su konture koje ne odgovaraju prijavljenoj robi, zbog čega je kamion otvoren i detaljno pregledan. Četiri migranta koja su se zatekla među jabukama, predata su policiji u dalju nadležnost, dok je vozilo sa robom pušteno u dalji redovan carinski postupak.

foto: Carina Srbije

Podsećamo da je krijumčarenje ljudi u hladnjačama izuzetno rizično, a za mnoge migrante može da bude i fatalno, jer mnogo vremena treba provesti u hladnom i skučenom prostoru pošto su željene krajnje destinacije ponekad udaljene i po više hiljada kilometara.

Carinska služba Srbije je samo tokom 2019. godine uspela da osujeti preko 1.300 migranata u pokušaju da skriveni u tovarima robe ilegalno pređu na teritoriju EU zemalja.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...