POMAHNITALI OGNJEN AMIDŽIĆ JURIO ŽENU I PUCAO U NJU: Doktor pomračenog uma hteo da UBIJE suprugu, ona se ČUDOM spasila!
Foto: Privatna Arhiva

PRITVOREN

POMAHNITALI OGNJEN AMIDŽIĆ JURIO ŽENU I PUCAO U NJU: Doktor pomračenog uma hteo da UBIJE suprugu, ona se ČUDOM spasila!

Crna Hronika -

Pomahnitao - Ugledni doktor nauka ispalio nekoliko hitaca iz pištolja na suprugu, koja je srećom uspela da pobegne kroz terasu i spase se sigurne smrti

Ognjen Amidžić (51), kome je na predlog Višeg tužilaštva u Beogradu određen pritvor zbog sumnje da je 5. januara u stanu na Dedinju pokušao da ubije suprugu Ohanu A. (51), ugledni je doktor prirodnih nauka, koji je, prema pisanju stranih medija, pronalazač programa za otkrivanje talenata u sportu!

Kako je Kurir pisao, Amidžić se sumnjiči da je naočigled dvoje male dece pucao iz pištolja na suprugu, koja je sigurnu smrt izbegla tako što je iskočila s terase.

Kraća rasprava

- Ne sećam se šta se dogodilo, imao sam pomračenje svesti - kratko je, kako nezvanično saznajemo, na saslušanju izjavio Amidžić, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

Porodična drama u Ulici Jevrema Grujića, podsetimo, počela je posle kraće rasprave Amidžića, koji je najverovatnije bio pod dejstvom alkohola, sa suprugom. On je tada izvadio jedan od pištolja za koji nije imao dozvolu i zapucao u njenom pravcu.

- Najverovatnije pod uticajem alkohola, promašio je ženu, koja je spas pronašla tako što je uspela da otvori vrata i iskoči kroz terasu stana. Nasilnik je potom krenuo za njom, ali i sledeći hitac koji je u njenom pravcu ispalio na ulici je promašio ženu - kaže izvor iz istrage.

Kad je policija došla u stan na Dedinju, pronašla je navodno tri pištolja, prigušivač i municiju.

Inače, Amidžić nije državljanin Srbije, već Švajcarske i Bosne i Hercegovine. - Godinama je radio u Švajcarskoj, gde je osnovao i firmu „Amidžić konsalting“. Najverovatnije je u toj zemlji i upoznao suprugu, koja je državljanka Švajcarske. U Srbiju su se doselili pre nešto više od godinu dana - kaže sagovornik.

Amidžić je javnosti postao poznat kao mladi naučnik i izumitelj tehnologije za otkrivanje talenata u sportu. Rođen je u Sarajevu, a studirao je u Moskvi i Nemačkoj.

Davao intervjue

U intervjuima koje je davao ispričao je i da je neko vreme s porodicom živeo u faveli u Brazilu. - Zvali su me „gringo“. Bio sam jedini „gringo“ koji je tu ikada živeo. Naši ljudi su, inače, zahvaljujući sportu i vrhunskim rezultatima i dostignućima u Brazilu, poznati i vrlo cenjeni - ispričao je on u jednom razgovoru, navodeći da je toj državi pomogao da izabere najveće teniske talente među decom.

Pritvor

SUPRUGA USKORO SVEDOČI

Ognjenu Amidžiću, kako je potvrđeno za Kurir, određen je pritvor zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticao na svedoke, ali i da ne bi ponovio krivično delo. - Među prvim svedocima koji će biti saslušani je njegova supruga Ohana A. - kaže izvor Kurira iz istrage.

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track