PODIGNUTA OPTUŽNICA: Platili poznaniku 400 evra da ubije baku, obećali mu i kola, ali su ih posle zapalili!
Foto: printscreen privatna arhiva

zločin u požarevcu

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Platili poznaniku 400 evra da ubije baku, obećali mu i kola, ali su ih posle zapalili!

Crna Hronika -

Aleksandar Đorđević tereti se da je u oktobru 2019, po nagovoru Saše i Danijela Stanojevića, usmrtio kolima Ružicu Mariju Kovač

Aleksandar Đorđević (23) optužen je za teško ubistvo Ružice Marije Kovač, koju je u oktobru, po nalogu oca i sina Saše (48) i Danijela (22) Stanojevića udario automobilom u Dunavskoj ulici u Požarevcu.

Požarevačko Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu kojom se Đorđević tereti za teško ubistvo, dok se Stanojevićima na teret stavlja podstrekavanje na teško ubistvo i pomoć učiniocu posle krivičnog dela. Podsetimo, Ružica Marija Kovač preminula je 15. oktobra, dan nakon što ju je optuženi Đorđević udario kolima, pa pobegao.

- Istraga koja je trajala nešto više od dva meseca utvrdila je da su Stanojevići još četrnaest dana pre zločina počeli da ubeđuju Đorđevića da ubije baku Ružicu, u čijoj su kući oni stanovali. Naime, oni su tvrdili da će ih ona izbaciti napolje zbog pogoršanih odnosa. Đorđeviću su obećali 400 evra i automobil "zastava 101" kojim je i udario baku, ako pristane da uradi to za njih - priča naš izvor i objašnjava da su otac i sin u jednom selu kupili sporna kola :

- Đorđević je pristao, pa je sačekao Ružicu Kovač i udario je kolima u Dunavskoj ulici. Inače ceo slučaj je razotkriven jer je jedan očevidac policiji koja je došla na uviđaj zbog saobraćajne nesreće ispričao da se vozač koji je udario baku ponašao čudno, počeo je da turira i odjednom je naglo ubrzao i zakucao se u baku - kaže sagovornik Kurira.

optuženi
optuženifoto: printscreen privatna arhiva

Dodatnu sumnju policiji i tužilaštvu podgrejala je i činjenica da je vozilo kojim je Kovačeva udarena pronađeno zapaljeno.

-Vozači koji pobegnu posle udesa, najčešće odmah odu kod majstora i poprave kola, a nikad ih ne zapale. Nadzorne kamere sa obližnje pumpe koje su u istrazi preuzete snimile su jednog od optuženih kako kupuje dve flaše benzina i odlazi u pravcu Mihajlovca, dok ga ispred čekaju druga dvojica i voze u selo - navodi izvor:

- Oni su unutrašnjost automobila ispolivali i zapalili. Svi osumnjičeni su još uvek u pritvoru - dodao je naš sagovornik.

Teške povrede Fraktura lobanje

Ružica Marija Kovač preminula je 15. oktobra, dan posle udesa u požarevačkoj Opštoj bolnici. - Obdukcija je pokazala da je umrla usled povreda zadobijenih u nesreći, a to su bile brojne frakture lobanje i nagnječenje mozga - kazao je naš izvor.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: printscreen privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track