VIŠE TUŽILAŠTVO U POŽAREVCU: Ponovo obdukcija mrtvorođenčeta
Foto: Privatna Arhiva

analiza

VIŠE TUŽILAŠTVO U POŽAREVCU: Ponovo obdukcija mrtvorođenčeta

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Požarevcu naložilo je da se izvrši reobdukcija mrtvorođene bebe Džesike Floranović iz Ranovca kod Petrovca na Mlavi, kako bi se sa sigurnošću utvrdio njen identitet i uzrok smrti.

U bolnici u Požarevcu je rađena medicinska obdukcija i taj izveštaj je poslat u Osnovno tužilaštvo koje vodi istragu, ali se ono obratilo Višem tužilaštvu, koje je naredilo sudsku reobdukciju. Na ovaj korak su se odlučili kako bi bile otklonjene sve sumnje da je reč o detetu Džesike Floranović. - Na Institutu za sudsku medicinu biće obavljena DNK analiza, gde će se profil uzet sa bebe upoređivati s majkom, kako bi se utvrdilo da li je to njeno dete - dodao je naš sagovornik upućen u istragu.

Džesika i njen suprug David Nedeljković su izrazili sumnju u postupanja lekara, jer je njihova beba 28. decembra rođena mrtva u Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi. Oni su sumnjali i da je beživotno telo, pokazano ocu u petrovačkoj bolničkoj kapeli 30. decembra, zaista njihova beba. Roditelji su slučaj odmah prijavili policiji, jer bolnica nije htela da im preda bebu, uz obrazloženje da nije živorođena, pa se zato tretira kao fetus i biće uništena kao medicinski otpad.

Kurir.rs/ J. I. - J. P. Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track