DEKIĆI SELI DA GLEDAJU TV, LOPOVI IM PREKO TERASE UŠLI U KUĆU: Nisu ih ni čuli, a odneli im i zlata i para
Foto: Youtube Printscreen

srpske porodice na kosmetu sve češće na meti lopova

DEKIĆI SELI DA GLEDAJU TV, LOPOVI IM PREKO TERASE UŠLI U KUĆU: Nisu ih ni čuli, a odneli im i zlata i para

Crna Hronika -

GRAČANICA - Od početka godine u Čaglavici je zabeleženo pet krađa, a na meti lopova bile su četiri srpske porodice i jedna prodavnica u vlasništvu lokalnog Albanca, javlja RTK.

Dok su članovi porodice Dekić iz Čaglavice gledali televizijski program u dnevnom boravku lopovi su sa terase upali u kuću i pokrali zlatni nakit i novac u vrednosti od 5.000 evra potrvrdio je Ljubiša Dekić.

Tokom vikenda lopovi su upali i u kuću u kojoj stanuje Biserka Nešić. Odavde ništa nije ukradeno, ali je po sobama napravljena premetačina. Prema Biserkinoj priči, kradljivci su prethodno upali u susednu kuću, ali su pobegli shvativši da komšije imaju ugrađen alarm, prenelo je Kosovo onlajn.

Nekoliko dana ranije, u novogodišnjoj noći, iz porodične kuće Markovića ukraden je televizor. Slađana Marković je kaže, čula lopove i videla kako beže kroz prozor.

Svi slučajevi prijavljeni su policiji. Meštani Čaglavice su revoltirani što organi reda ne čine dovoljno da uhvate lopove. Strahuju da bi i njih mogla da zadesi ista situacija.

Predsednik sela i odbornik u SO Gračanica Nebojša Marković kaže da je u telefonskom razgovoru sa komandirom policije Bratislavom Trajkovićem dobio obećanje da će se pojačati patrole kroz Čaglavicu.

Krađe po domovima građana u opštini Gračanica su učestala poslednjih godina. Samo krajem prošle i početkom ove godine zabeleženo je desetinu.

Posle nedavne serije pljački srpskih domaćinstava u Gračanici kosovska policija uhapsila je H.B.(20) i R. S (21) zbog sumnje da su izvršili krivična dela "razbojnicka" i "teška krada". Međutim, kako RTK nezvanično saznaje, osumnjičeni su ubrzo oslobođeni.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track