OTKRIVAMO KO JE KOTORANIN UPUCAN U BEOGRADU: Švercovao drogu, a nedavno se doselio u Srbiju i osnovao građevinsku firmu
Foto: Nemanja Nikolić

sačekuša na bežaniji

OTKRIVAMO KO JE KOTORANIN UPUCAN U BEOGRADU: Švercovao drogu, a nedavno se doselio u Srbiju i osnovao građevinsku firmu

Crna Hronika -

Marko Vuković (41), koji je na Bežanijskoj kosi večeras ubijen u sačekuši, bio je povezan sa trgovinom narkoticima iz Južne Amerike, ali nije bio pripadnik škaljarskog niti kavačkog klana, ukazuju operativni podaci.

Vuković je rodom iz Kotora. Prema operativnim saznanjima Vuković je ranije bio pomorac, a jedno vreme živeo je i u Belgiji, u Beograd se doselio pre nekoliko godina gde je osnovao jednu građevinsku firmu.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Na mestu ubistva bio je i njegov prijatelj, takođe iz Kotora, koji je istražiteljima rekao da je žrtvu ubistva godinama poznavao i da Vuković ni sa kim nije bio u sukobu. Iako nije bio iz kriminogene sredine, prema operativnim saznanjima policije, bio je uključen u šverc narkotika iz Južne Amerike ka Evropi.

Ipak, operativna saznanja ukazuju na to da nije bio pripadnik ni škaljarskog, niti kavačkog kriminalnog klana iz Kotora. Kotoranin je od ranije poznat organima gonjenja zbog umiješanosti u šverc droge brodovima.

Ubistvo se dogodilo u blizini osnovne škole “Borislav Pekić”. On je upucan u glavu dok je sedeo u kolima sa dve ćerke i sinom. Pored automobila, pronađeno je i nekoliko čaura.

Kriminalistički inspektori rade uviđaj, a policija je blokirala taj deo grada i potera za napadačem je u toku.

Kurir.rs/Pink

Foto Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track