Najnovije vesti

PUTNICI REKLI DA IMAJU SAMO LIČNE STVARI, CARINICI NISU VEROVALI: Na Horgošu zaplenjeno oružje, lekovi, droga
Foto: Carina Srbije

veseli autobus

PUTNICI REKLI DA IMAJU SAMO LIČNE STVARI, CARINICI NISU VEROVALI: Na Horgošu zaplenjeno oružje, lekovi, droga

Crna Hronika
14:09h

Carinici su u saradnji sa policijom 17. januara 2020. godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja malokalibarskog pištolja, vazdušnog pištolja, kao, lekova i marihuane otkrivenih kod putnika jednog autobusa.

Oružje, lekovi i manja količina marihuane otkriveni su kada je na red za kontrolu došao autobus domaćeg prevoznika koji saobraća na liniji Beograd – Budimpešta.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, vozač je u svoje ime i u ime putnika odgovorio da svi sa sobom nose samo lični prtljag.

Carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju autobus i putnike, pa su tako u postavi jakne koju je 41-godišnji bugarski državljanin nosio na sebi, pronašli malokalibarski pištolj marke ''ALFA 620'' sa 5 pripadajućih metaka kalibra 6mm.

foto: Carina Srbije

Daljom kontrolom, na sedištu istog putnika, u njegovoj ručnoj torbici, carinici su pronašli preko 1000 tableta leka ''Rinasek 60mg'' koji se koristi u lečenju alergijskog rinitisa, 19 tableta leka ''Indapamid 2,5mg'' koji se koristi pri lečenju hipertenzije i 319 tableta u rinfuzu za koje je putnik rekao da se takođe radi o ''rinaseku''.

foto: Carina Srbije

U istom autobusu zatekao se još jedan putnik, 31-godišnji Čeh, u čijem prtljagu je otkriven vazdušni pištolj marke ''Bereta Gardone'' sa pripadajućom municijom (15 metalnih kuglica).

foto: Carina Srbije

U istu putnu torbu, putnik je zapakovao i plastičnu posudu sa poklopcem u kojoj se nalazila manja količina marihuane.

Oba putnika su zajedno sa oružjem i marihuanom predata policiji koja će protiv njih podneti krivičnu prijavu zbog pokušaja krijumčarenja oružja i opijata, dok je carina pokrenula prekršajni postupak zbog neprijave lekova.

(Kurir.rs/FOTO: Carina Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...