OVAKO JE ŽANDARM TUKAO MEDICINARE U KRALJEVU: Prvo je napao doktorku, a kad su ga zamolili da se smiri nastao je HAOS
Foto: Printscreen

INCIDENT U SLUŽBI HITNOJ POMOĆI

OVAKO JE ŽANDARM TUKAO MEDICINARE U KRALJEVU: Prvo je napao doktorku, a kad su ga zamolili da se smiri nastao je HAOS

Crna Hronika -

KRALJEVO – Nezapamćeni incident dogodio se u noći između utorka i srede, pola sata posle ponoći, u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Kraljevu kada je 37-godišnji pripadnik kraljevačkog Odreda Žandarmerije, u civilu i van dužnosti, brutalno napao dvojicu dežurnih medicinskih tehničara.

Po rečima dr Dušana Micića, načelnika Službe hitne medicinske pomoći, žandarm je sa grupom prijatelja u ovu ustanovu doveo jednu ženu u alkoholisaniom stanju kao pratilac.

- Posle agresivnog verbalnog, usledio je i fizički napad na dvojicu medicinskih tehničara koji su, srećom, zadobili lakše povrede. Bilo je tu svega, i odgurivanja, hvatanja za vrat, i udaraca u glavu i stomak i sličnih stvari. Policija je zaista brzo stigla i verujem da je siledžija priveden pravdi i da će protiv njega biti preduzete odgovarajuće sankcije - kaže dr Micić.

Jedan od tehničara Mihajlo Jović (29) kaže da su dvojica muškaraca najpre verbalno napali doktorku koja je pomagala ženi u svesnom, ali veoma alkoholisanom stanju i koja nije bila životno ugrožena.

- Najagresivnijem muškarcu sam uljudno rekao da se smiri, a onda je on počeo da mi preti, zatim i fizički nasrnuo na mene. Udario me je, a kada je naišao kolega, taj muškarac je pokušao da mu oduzme telefon udarivši ga u vrat i glavu – još u šoku priča Jović.

Prema njegovim rečima, kolega iz smene je zadobio više udaraca i nalazi se na kućnom opravku i zbog pretpljenog stresa nije u stanju da razgovara sa medijima.

- Situacija se smirila kada su pristigli policajci, ali kada su otišli, taj siledžija se vratio i nastavio da preti i vređa. Policija je potom ponovo došla i konačno ga privela. Osim njega, tu su bila još trojica muškaraca od kojih je još jedan bio prilično agresivan, dok je jedan pokušavao da smiri situaciju. Da nije bilo njega, ko zna kako bismo prošli – dodaje Jović.

O ovom događaju obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Kraljevu koje se, međutim, izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, a policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje do 24 sata zbog učinjenog vređanja, vršenja nasilja ili pretnje na osnovu Zakona o prekršajima.

U Odredu Žandarmerije u Kraljevu, s druge strane,u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv ovog njihovog pripadnika i on će, kako se zvanično saznaje, do okončanja postupka biti udaljen iz službe.

foto: Printscreen

Iako je doživeo maltretiranje i veliki stres, medicinski tehničar Mihajlo Jović profesionalno je odradio noćnu smenu do kraja, pa je čak sa svojom ekipom u jutarnjim satima otišao na intervenciju u obližnje selo Tavnik gde se dogodio težak udes.

- Krenuo sam da pomognem, to je moj posao i moja dužnost! U hitnoj službi radim već četiri godine, bilo je i ranije verbalnih napada, ali ovako nešto nisam doživeo. I kolega koji je pretrpeo više udaraca od mene odradio je celu smenu, iako je imao mogućnost da ranije ode kući.

Direktorka Doma Zdravlja u Kraljevu dr Mirjana Krčevinac ističe da se tokom prošle godine dogodilo najmanje tri napada na osoblje kraljevačkih zdravstvenih usanova.

- Mi smo na svojim radnim mestima pod punom moralnom i stručnom odgovornošću i svesni smo rizika posla kojim se bavimo. Ovako dramatičnu situaciju, međutim, nismo imali i apelujemo na građane da se ovako nešto nikada više ne ponovi - kaže dr Krčevinac.

(Kurir.rs/Novosti, G.Ć./FOTO: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja