UŠAO JE SA SEKIROM, VRIŠTAO I RAZBIJAO VRATA: Uhapšen Nišlija koji je u psihičkom rastrojstvu provaljivao u stanove
Ilustracija, Foto: Shutterstock

STRAŠNO

UŠAO JE SA SEKIROM, VRIŠTAO I RAZBIJAO VRATA: Uhapšen Nišlija koji je u psihičkom rastrojstvu provaljivao u stanove

Crna Hronika -

Policija je uhapsila Nišliju starog 28 godina koji je u stanju psihičkog rastrojstva sa sekirom u rukama, sinoć oko 19 časova oštetio troja vrata na stanovima u zgradi u Naserovoj ulici 9 u Nišu.

Stanari ove zgrade prijavili su nepoznatog muškarca kako ide sa sekirom kroz zgradu, lupa na vrata vrata i ispušta neratikulisane krike, nakon čega je policija intervenisala i privela ga. Tužilaštvo je konstatovalo da se radi o krivičnom delu nasilničko ponašanje a pošto se sumnja da se radi o psihički oboleloj osobi, prebačen je u Specijalnu - psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici.

Pretpostavlja se da napadač ima prijatelje ili rođake u zgradi i da je sumnjao da im se nešto desilo, pa je pokušavao da provali u stanove, kako bi im pomogao, ne znajući da su van grada.

U dva od tri stana na koja je lupao sekirom, bilo je stanara koji se se zbog svega veoma uznemirili.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

-Bio sam kod kuće u stanu sa suprugom i dvoje dece od 2 i 4,5 godina kada se oko 19 časova začulo agresivno lupanje na vratima. Pomislio sam da je neko promašio vrata, ili da je neko pokušao da provali u stan. U tom trenutku čulo se neartikulisano dranje i vrištanje iz hodnika – “upomoć spasite ih”, nešto u tom smislu. Onda je krenulo intenzivnije lupanje koje je prestalo na nekoliko minuta tokom kojih se čula lupa u drugim delovima zgrade. Nekoliko nekoliko minuta kasnije, ponovo se začulo lupanje na našim vratima, dosta jako, i vrata su krenula da se cepaju, priča Stefan Mršić, jedan od stanara čija je vrata uništio nepoznati napadač.

Stefan Mršić jedan od stanara čija su vrata oštećena kaže da ne poznaje napadača

On kaže da je pozvao policiju, odmah posle prvih udaraca, a potom još jednom kada je posumnjao da je nasrtljivac naoružan.

- Video sam sečivo od sekire kada je probilo vrata, pozvao sam po drugi put policiju da im javim da je naoružan. Vrata su od lima i dosta su lagana, ali su izdržala udarce sekirom. Inače, ko zna šta bi bilo. Policija je došla veoma brzo jer sui h zvale I druge komšije koje su ga videle kada je ulazio u zgradu sa sekirom u rukama. Sve se završilo za desetak minuta. Video sam kroz rupu na prosečenim vratima policajce kako su naišli i savladali ga, Priča Mršić.

On kaže da ne poznaje napadača ali da je i on čuo priču da on navodno poznaje nekoga u zgradi i da je bio zabrinut za njihovu bezbednost pa je pokušao da uđe u stan I da im pomogne.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

-Sat vremena ranije šutirao je vrata na stanu stan na susednom spratu. Video ga je komšija i oterao ga ga. On se potom vratio sa sekirom u rukama. Ušao je na drugi ulaz koji je povezan sa našom zgradom. Zvonio je na interfone ali ga niko nije pustio. Sačekao je da neko od komšija uđe u zgradu i tako je ušao. Sakrio je sekiru sa strane, pored noge ali su ga komšije videle i pozvale policiju još tada, priča Mršić.

On je danas zamenio vrata na stanu jer su bila oštećena u značajnoj meri. Na istom spratu polomljeno je staklo na vratima od hodnika, verovatno kada je napadač pokušavao da umakne policiji.

(Kurir.rs/Blic, B.Janaćković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track