POKUŠAO DA ZAKOLJE SERVIRKU U BOLNICI, PRETUKAO TEČU: Osudite Pikasa, nepopravljiv je!
Foto: Kurir/ S.S., MUP Srbije

PROCES

POKUŠAO DA ZAKOLJE SERVIRKU U BOLNICI, PRETUKAO TEČU: Osudite Pikasa, nepopravljiv je!

Crna Hronika -

Murgaški je, podsetimo, najpoznatiji novosadski robijaš, koji je u zatvoru proveo ukupno 38 godina

Dušanu Murgaškom (61), zvanom Pikaso, iz Novog Sada, osuđivanom nasilniku i silovatelju, juče je završeno suđenje zbog pokušaja ubistva u KC Vojvodina i nanošenja teških povreda sopstvenom teči.

Murgaški je, podsetimo, najpoznatiji novosadski robijaš, koji je u zatvoru proveo ukupno 38 godina.

Poslednji put je uhapšen u februaru 2019, samo tri meseca nakon što je izašao sa desetogodišnje robije, na koju je bio osuđen zbog silovanja.

U završnoj reči tužilac Višeg javnog tužilaštva Jelena Stojković Mustakis apelovala je na sud da se okrivljenom izrekne maksimalna kazna.

- Ističem da je okrivljeni višestruki povratnik, osuđivan čak osam puta, i to za različita krivična dela, od kojih više puta za ona sa elementima nasilja i silovanja.

Veći deo života je proveo u zatvoru, ali to očigledno nije ni najmanje uticalo na njega da prestane s vršenjem krivičnih dela.

Zato bi se moglo postaviti pitanje koja bi kazna bila primerena za ovakvu ličnost, imajući u vidu sve o njemu, a naročito činjenicu da očigledno predstavlja konstantnu opasnost za druge - rekla je tužilac.

Pikasu se sudi zbog toga što je pretukao svog teču Miroslava S., a sutradan je, u Klinici za rehabilitaciju KC Vojvodina, nožem pokušao da zakolje servirku Marijanu Č.

Tokom suđenja priznao je napad na teču, ali je rekao da se ne seća da je hteo da ubije bolničarku.

Kurir.rs/ S. S. Foto: Kurir/ S.S., MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja