CRNOGORSKA MAFIJA NASTAVLJA RAT PORUKAMA: Kume, dao si nam još veću snagu, nećemo posustati!
Foto: Printscreen/ Instagram

VIDIMO SE U ČITULJI

CRNOGORSKA MAFIJA NASTAVLJA RAT PORUKAMA: Kume, dao si nam još veću snagu, nećemo posustati!

Crna Hronika -

Nije gotovo... Jovica Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, u čitulji koju je dao ubijenom kumu Igoru Dedoviću u crnogorskim novinama poručio da se rat nastavlja

Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono za šta bi ti živeo da si na mom mestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo.

Ovim rečima, u čitulji koju su objavili crnogorski mediji, Jovan Vukotić oprostio se od svog kuma, navodnog vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43). Dedović je, podsetimo, 19. januara ubijen u Atini zajedno sa Stevanom Stamatovićem (43), dok su sa suprugama i decom večerali u restoranu.

Zbogom, kumašine

- Kume, teško mi je, kume, protiv ljudskog odrona, informatora, protiv lažnih optužbi i nameštenih poternica. Teško je bilo, znam, kume, odoleti Andreinom zagrljaju i osmehu, iako si znao da je rizično. Brinuo si za sve, a nisi za sebe, kume. Bila je sreća i ponos imati te u svom životu, kumašine - stoji u Vukotićevoj čitulji.

U jednoj čitulji poslednji pozdrav upućen je i Stamatoviću, a potpisana je sa Jorga - Jovan:

- Steka, tvoja hrabrost i odanost prijateljstvu te svrstava u ovozemaljske junake našeg vremena. Zauvek ćeš živeti u mom srcu - piše u čitulji.

Inače, sličan scenario dogodio se i u aprilu prošle godine, kad je ubijen otac Jovana Vukotića, Veselin Vukotić. Posebnu pažnju privukla je čitulja njegovog sina Jovana:

- Ponestalo mi je reči. Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala.

Poruke kavčana

Osvetu su preko čitulja najavili i pripadnici kavačkog klana kad je njihov istaknuti pripadnik Vladimir Roganović u decembru 2018. ubijen u Beču. Vođa tog klana Radoje Zvicer, kako tvrde, tada je u čitulji poslao jasnu poruku koja se, prema njihovom mišljenju, odnosila na braću Igora i Jovana Vukotića.

- Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav, bato - pisalo je u toj čitulji.

Božidar Spasić, bivši operativac DB, kaže za Kurir da čitulje najavljuju nastavak krvavog rata dva klana.

- Mafijaši komuniciraju preko čitulja i šalju jasnu poruku da će rat da se nastavi. Na taj način oni se ne opraštaju samo od prijatelja već klanu s kojim su u sukobu šalju poruku da će osvetiti ubistvo svog prijatelja i da to što su izgubili jednog člana ne znači da su prestali da postoje - kaže Spasić za Kurir. On smatra da se krvavi rat zavađenih klanova, koji je dosad odneo preko 40 života, ubistvom vođe „škaljaraca“ neće zaustaviti.

Inače, Dedović je sahranjen u ponedeljak na groblju Vrbice u Dobroti kraj Kotora uz nadzor policije, a juče je sahranjen Stamatović u Rogamima.

Čitulja i za Marka Vukovića

NE MOGU OLOŠI I BAGRA DA UBIJU LJUDSKO

U Grbalj je pre dva dana dopremljeno i telo Marka Vukovića (41), koji je ubijen 17. januara ispred škole na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

foto: Printscreen

- Postoje indicije da je ubistvo Dedovića i Stamatovića odmazda za ubistvo Vukovića, koji je bio blizak vođi kavačkog klana Radoju Zviceru - preneli su ranije grčki mediji.

Čitulja s njegovim likom takođe se pojavila u crnogorskim novinama, s porukom u kojoj se obraćaju njegovim ubicama.

- Ne mogu ološi i bagra da ubiju ono ljudsko što si imao u sebi, to je večno: reč, obraz, pažnja, poštenje i dostojanstvo, ne znaju oni šta je to. A nesojima koji kukavički sa leđa udariše, plašeći se da stanu pred takvim čovekom, neka Bog sudi - stoji u čitulji.

Zakupio dve cele strane

MISTERIOZNI KIKI

Posebnu pažnju privukle su dve velike čitulje za Dedovića i Stamatovića s potpisom „Kiki“ u jednim beogradskim novinama.

foto: printscreen Novosti

- Šta reći, vidimo se tamo negde. Tvoj drug Kiki - stoji u čitulji na celoj strani novina za Dedovića, a samo dan kasnije i za Stamatovića. Inače, cela strana za čitulje u ovim novinama košta 220.000 dinara.

Izručenje Vukotića

ADVOKAT: BEZBEDNOST MU JE UGROŽENA

Crnogorski mediji objavili su da bi Jovan Vukotić, koji je trenutno u ekstradicionom pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu, trebalo uskoro da bude izručen toj državi. Podsetimo, on je u Beogradu odslužio kaznu od 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanih dokumenata.

foto: Dado Đilas

- Informaciju kada će Vukotić biti izručen u Crnu Goru lično nemam i ne želim da imam. I onaj ko bude imao informaciju o izručenju Vukotića ne treba javno da je objavljuje, s obzirom na stepen ugroženosti njegove bezbednosti - kaže Vukotićev advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Kurir.rs/Ekipa Kurira/Foto: Printscreen, Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track