Najnovije vesti

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA POLICIJSKE STANICE U PREŠEVU: Optužen da je zloupotrebio Humanitarni fond sindikata
Ilustracija, Foto: T.S., Ilustracija

šteta milion dinara

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA POLICIJSKE STANICE U PREŠEVU: Optužen da je zloupotrebio Humanitarni fond sindikata

Crna Hronika

Protiv komandira policijske stanice u Preševu i rukovodioca Nezavisnog sindikata policije Marjana Petrovića iz Vranja pokrenut je istražni postupak zbog sumnje da je zloupotrebio Humanitarni fond sindikata za oko million dinara.

Protiv njega je podignuta krivična prijava 28. januara, a Osnovno tužilaštvo u Vranju pokrenulo je predistražni postupak zbog sumnje da je sa računa Fonda prebacio novac na podračun Nezavisnog sindikata policije KC Vranje, a od kamatom od oročenog novca Fonda platio opremanje kancelarije sindikata u Vranju, navodi Jugmedia.rs.

Ilustracija
Ilustracijafoto: NEBOJSA MANDIC

U prijavi koja podneta protiv Petrovića nadovi se da je on kao odgovorno lice Nezavisnog sindikata, sa računa Fonda na podračun KC Vranje prebacio 902.000 dinara i od toga radnicima uplaćivao beskamatne pozajmice od po 30.000 dinara na period od 6 meseci, što je protiv odluke o osnivanju Fonda.

Takođe, od kamate oročenog novca u banci platio je opremanje kancelarije Nezavisnog sindikata policije u Vranju. Od tih para kupio je nameštaj u iznosu od 85.460 dinara u salonu nameštaja “Dodić” i elektroniku vrednu 37.910 dinara u prodavnici elektronike “Lipa”.

Načelnik policije PS Preševo kapetan policije Šabani Aljban, protiv Petrovića je pokrenuo i disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs, D.Marinković)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...