JOVICA VUKOTIĆ IZRUČEN CRNOJ GORI: Spektakularna akcija helikopterom izvedena rano jutros u NAJSTROŽOJ TAJNOSTI
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

najveće mere bezbednosti

JOVICA VUKOTIĆ IZRUČEN CRNOJ GORI: Spektakularna akcija helikopterom izvedena rano jutros u NAJSTROŽOJ TAJNOSTI

Crna Hronika -

Vođu škaljarskog klana Jovicu Vukotića Srbija je rano jutros izručila helikopterom Crnoj Gori, u spektakularnoj akciji koja je izvedena u najstrožoj tajnosti.

Vukotić je uz jake jere obezbjeđena priveden u Više državno tužilaštvo, a zatim je sproveden kod istražnog sudije gde mu je određen pritvor do 30 dana. On je posle izricanja pritvora sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih dela

Specijalna akcija srpske policije organizovana je uz najveće mere bezbednosti. Akcijom izručenja Vukotića rukovodio je direktor policije sa nekoliko službenika i saradnika. Jedan od navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana helikopterom je iz Srbije stigao u Crnu Goru.

Iz bezbednosnih razloga se nije znalo na koju od dve lokacije u Crnoj Gori će helikopter sleteti. U poslednjem momentu doneta je odluka, a crnogorska policija napravila je pravi, kao i lažni eskort, kako bi sve bilo izvedeno uz najstrože mere bezbednosti.

Tužioci će ga saslušati zbog sumnje da je pokušao da ubije Kotoranine Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Vukotić je od 6. decembra u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, a u Beogradu je odslužio kaznu od 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanih dokumenata.

foto: Kurir

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine, kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Dok je Vukotić bio u ekstradicionom pritvoru u Beogradu pokušano je njegovo ubistvo. Uhapšeni su D.B., D.M., J.N. i M.N. zbog sumnje da su cijanidom preko hrane hteli da otruju Vukotića.

Da podsetimo da je rođeni brat Jovice Vukotića, Igor u bekstvu a njega crnogorska policija traži zbog sumje da je bio na čelu kriminalnih grupa koje su pripremale više krivičnih dela. Otac Jovice i Igora Vukotića Veselin Vesko ubijen je 20. aprila prošle godine.

(Kurir.rs/objektiv. rs)

Foto Kurir/privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja