UBILI STARCA ZBOG 1.500 DINARA: Nasmrt pretukli Božidara jer su mislili da je od pokojnog brata nasledio velike pare!
Foto: Profimedia

užas u deronjama

UBILI STARCA ZBOG 1.500 DINARA: Nasmrt pretukli Božidara jer su mislili da je od pokojnog brata nasledio velike pare!

Crna Hronika -

Zajedničkom akcijom policije iz Odžaka i Sombora uhapšeni su Nikola P. (26) iz Lalića i Ljubica S. (45) iz Odžaka, koji su 31. januara opljačkali i nasmrt pretukli Božidara Mitrovića (72) iz Deronja.

Oni su od nesrećnog čoveka uzeli 1.500 dinara, a Nikola P. ga je besomučno tukao i nogama i rukama tražeći da mu preda sav novac koji ima. Nekoliko dana pre razbojništva Ljubica je sa svojim sadašnjim suprugom posetila Mitrovića, koji je dalji rođak njenog bivšeg muža.

Tom prilikom je procenila da je Božidar dobro situiran, verujući da je nasledio veliku količina novca od preminulog brata koji je radio u Švajcarskoj i bio devizni penzioner. Brat je živeo u prednjem, a Božidar u zadnjem delu kuće, u Ulici Kralja Aleksandra, u centru Deronja. - Ljubica se uortačila s Nikolom, koji se druži i živi kao podstanar s njenim sinom u Odžacima. Nikola je, inače, odležao dve godine zatvora u Mađarskoj zbog krijumčarenja migranata. Jak je kao zemlja i nije gledao gde udara starca – ispričao je za Novosti izvor blizak istrazi.

Prebijeni čovek je uspeo da pozove policiju i Hitnu pomoć, pa je odmah prebačen u bolnicu u Somboru, odakle je, međutim, uprkos brojnim podlivima, pušten na kućno lečenje. Tri dana kasnije našao ga je mrtvog njegov bratanac, koji je brinuo o njemu posle razbojništva. Obdukcijom je utvrđeno da je Božidar preminuo zbog zadobijenih povreda, pa je razbojništvo nad njim preinačeno u teško ubistvo. - Nije bilo lako otkriti počinioce, ali je policija intenzivno radila 24 sata na dan i na kraju imala tvrdu i sigurnu priču, iz koje vinovnici nisu mogli da se iskobeljaju, a pali su i na poligrafu. Nedelo su počinili oko 18 sati, u kući preko puta osnovne škole i između nekoliko kafana. U otkrivanju su pomogli snimci sa kamera postavljenih na objektima u centru sela – izneo je izvor. Pored novčanika sa 1.500 dinara, Nikola P. je iz žrtvine kuće pokupio i jaknu, sat i nož. Sve to, izuzev novca, Ljubica i on su bacili u jednu jamu u selu, gde je policija pronašla ove predmete. Njih dvoje su pritvoreni po nalogu višeg javnog tužioca u Somboru.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track