BATINAŠIMA PRETI 40 GODINA ZATVORA: Mladići koji su usmrtili Stefana Filića (19) odgovaraće za teško ubistvo
Foto: Facebook

TUŽILAŠTVO: PREKVALIFIKOVANO KRIVIČNO DELO

BATINAŠIMA PRETI 40 GODINA ZATVORA: Mladići koji su usmrtili Stefana Filića (19) odgovaraće za teško ubistvo

Crna Hronika -

Pravda: Nikola B. i Mitar P. nasmrt su, bez ikakvog povoda, pretukli Stefana Filića (19), i to naočigled njegovog mlađeg brata

Nikola B. (20) i Mitar P. (20), koji su osumnjičeni da su prošlog vikenda nasmrt pretukli Stefana Filića (19) iz Velike Plane, najverovatnije će odgovarati za krivično delo teško ubistvo, a ne za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, saznaje Kurir.

Više tužilaštvo u Smederevu razmatra mogućnost da dvojici mladića prekvalifikuje lakše u teže krivično delo. - Stefan Filić brutalno je pretučen 2. februara ispred diskoteke. Filić je udaran i šutiran u glavu, a od povreda je preminuo 24 sata kasnije. Nikola B. i Mitar P. ubrzo su uhapšeni, ali pošto je Filić tada bio živ, saslušani su u Osnovnom tužilaštvu - kaže izvor i nastavlja:

- Kad je mladić preminuo, predmet je prebačen u Više tužilaštvo. Na osnovu prikupljenih dokaza, sada se razmatra mogućnost da Nikola B. i Mitar P. budu osumnjičeni za teško ubistvo, za kojeg je zaprećena maksimalna kazna do 40 godina zatvora, a ne za nanošenje povreda sa smrtnim ishodom.

U nedelju je u Velikoj Plani održan protest zbog ubistva nedužnog srednjoškolca, kome su prisustvovali i njegovi roditelji, kao i mlađi brat.

- Ponosan sam jer je Stefan uspeo da odbrani dva maloletnika, od kojih je jedan moj sin. Huligani su prvo njih napali, a on je samo tražio da ih ne diraju. Njega su unakazili, ali je spasao decu - rekao je Nenad, Stefanov otac.

Kurir.rs/ J. I. Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track