Najnovije vesti

LUKSUZNA ROBA NESTALA IZ CARINSKOG SKLADIŠTA NA VILINIM VODAMA: Iščezla francuska pića i espreso kafa
Foto: Carina Srbije

vrednost 60.000 evra

LUKSUZNA ROBA NESTALA IZ CARINSKOG SKLADIŠTA NA VILINIM VODAMA: Iščezla francuska pića i espreso kafa

Crna Hronika

Službenici carinarnice Beograd su 6. februara 2020. godine u prisustvu policije izvršili kontrolu jednog carinskog skladišta na Vilinim vodama i otkrili manjak robe čija je vrednost veća od 60.000 evra.

Кontrolom je utvrđeno izuzimanje robe ispod carinskog nadzora, a reč je o luksuznim alkoholnim pićima (francuski konjak, vinjak i viski) i espreso kafi, čija je ukupna vrednost procenjena na 60.460 evra.

To najverovatnije znači, da je pomenuta roba, puštena u slobodan promet pre nego što je nad njom sproveden carinski postupak i izmirene uvozne dažbine.

Posledice izuzimanja ispod carinskog nadzora se ogledaju u tome što će uvoznik najpre morati da izmiri sve obaveze prema državi i plati uvozne dažbine za robu koja nedostaje na stanju.

Potom će pred nadležnim sudom odgovarati i zbog zloupotrebe robe pre okončanja carinskog postupka, kao i nepropisnog vođenja evidencije.

Podsećamo da carinici vrše redovne i vanredne kontrole privremeno smeštene robe, za koju je, dok se ona konačno ne ocarini i na nju ne plate sve uvozne dažbine, odgovoran držalac javnog carinskog skladišta ili uvoznik.

U ovom slučaju držalac skladišta je jedno beogradsko privredno društvo, a uvoznik robe takođe jedna renomirana beogradska firma.

(Kurir.rs/ FOTO: Carina Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...