TREĆA OPOMENA SNAJPERU: Milutinović preživeo razornu eksploziju u automobilu samo zahvaljujući TRAPAVOSTI NAPADAČA!
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/Slađana Stojanović

Imao sreće

TREĆA OPOMENA SNAJPERU: Milutinović preživeo razornu eksploziju u automobilu samo zahvaljujući TRAPAVOSTI NAPADAČA!

Crna Hronika -

Eksploziv postavljen pod „porše kajen“ u vlasništvu Slobodana Milutinovića Snajpera (34), čelnika FK Kabel iz Novog Sada, koji je preksinoć eksplodirao na uglu ulica Alekse Šantića i Puškinove bio je velike razorne moći i aktiviran je daljinskim upravljačem, kaže izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, Milutinović, koji je u vreme eksplozije bio u „poršeu“, pukom srećom je ostao živ, i to zbog, kako se veruje, nespretnosti napadača.

1 / 5 Foto: Kurir/Slađana Stojanović

- Milutinović je u sredu oko 19 sati seo u automobil i kada ga je pokrenuo u rikverc, odjeknula je snažna detonacija. Imao je veliku sreću i prošao samo s frakturom skočnog zloba, pošto je istragom utvrđeno da je pod njegov auto bila postavljena velika eksplozivna naprava.

Detonacija je bila toliko jaka da je na mestu gde je auto dignut u vazduh ostao krater u asfaltu, a popucala su i stakla na okolnim kolima i objektima. Očigledno je da je eksploziv bio loše postavljen, pa je praktično, kada je aktiviran daljinskim upravljačem, spao s kola i eksplodirao na zemlji, što je i sprečilo Snajperovu smrt - kaže izvor Kurira i dodaje da je Snajper posle napada dao izjavu policiji, ali da je navodno rekao da ne zna ko bi želeo da mu naudi.

Podeblji dosije DROGA, ORUŽJE, TUČE NA TRIBINAMA

foto: Facebook

Milutinović ima podeblji policijski dosije. - Protiv njega je podneto 15 krivičnih prijava, između ostalog i za pokušaj ubistva 2017. u Beogradu, na stadionu u Humskoj ulici, kada je pretučen D. S. Osim za nasilničko ponašanje, protiv ovog Novosađanina pisane su prijave i zbog ilegalnog oružja, trgovine drogom, nanošenja povreda, ugrožavanja sigurnosti. Ima i sedam osuđujućih presuda, od toga su tri bile uslovne. Poslednja je osuda iz 2018. za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. Tu višemesečnu kaznu odslužio je u kući s nanogicom - dodaje izvor.

Izvor napominje da policija istražuje i ko je i zbog čega pod automobil vredan 130.000 evra podmetnuo bombu.

- Istraga se vodi u nekoliko pravaca, a ne isključuje se mogućnost da je eksplozija usledila kao upozorenje Milutinoviću, koji je odnedavno čelnik novosadskog FK Kabel, kao i član uprave FK Vojvodina, zbog nekih njegovih aktivnosti u fudbalskom svetu - objašnjava izvor i dodaje da je Snajper odranije poznat policiji po raznim krivičnim delima - od tuča, droge, oružja do učestvovanja u neredima na utakmicama.

- Ovo je treći Milutinovićev auto koji je namerno uništen. Najpre mu je u novembru 2013. zapaljen džip „mercedes“. Pet godina kasnije, krajem oktobra 2018, na parkingu u namerno izazvanom požaru izgoreo je „volvo“, koji je on uzeo na lizing - podseća izvor.

(Kurir.rs / Slađana Stojanović / Foto:)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track