VALDETA NIJE MOGLA DALJE: Policajka pobila roditelje i braću jer su joj prebacivali što se nije udala?!
Foto: Printscreen Facebook

ISTRAŽUJE SE MOTIV UBISTVA

VALDETA NIJE MOGLA DALJE: Policajka pobila roditelje i braću jer su joj prebacivali što se nije udala?!

Crna Hronika -

Policajka Valdeta Blaca (45) ubila je svoju porodicu u okolini Gnjilana, a potom izvršila samoubistvo, a istražuje se da li je motiv ubistva to što su joj roditelji i braća prebacivali jer se nije udala..

Valdeta Blaca kako se sumnja, ubila je u gnjilanskom naselju Bujani majku Hanifu (66), oca Zekira (70) i braću Blerima (33) i Fisnika (34), a zatim je presudila sebi hicem iz službenog pištolja.

Prema nezvaničnim saznanjima u Policiji Kosova u Gnjilanu, gde je Valdete radila, ona se ujutru, nakratko pojavila na poslu i ništa nije ukazivalo da će nešto kasnije dogoditi zločin.

“Sa kolegama na poslu Valdete je normalno razgovarala i oko podneva je otišla kući, gde se iz zasad nepoznatih razloga, navodno, posvađala sa roditeljima i braćom - rekao je kratko za "Novosti" izvor iz Policije Kosova u Gnjilanu.

Mediji na albanskom jeziku preneli su u večernjim satima informaciju da je Valdeta bila lečena u psihijatrijskoj ustanovi i da je iz te ustanove u policiju stigao dopis sa zahtevom da joj se oduzme oružje i ona prebaci na drugo radno mesto.

Uprkos spekulacijama komšija i nekih medija da je zločin možda počinio jedan od njene braće, a da je ona zatim ubila njega pa sebe, policija i tužilaštvo saopštili su da je službeni pištolj pronađen u Valdetinim rukama i da je najverovatnije ona počinila višestruko ubistvo i samoubistvo. Zasad nema dokaza da je pronađeno drugo oružje.

Jedan od rođaka porodice rekao je da je nerešen bračni status Valdete verovato bio razlog svađa u porodici, jer su joj roditelji i braća, navodno, često sugerisali da bi trebalo da se uda, ali kao porodica nisu imali materijalnih niti bilo kakvih drugih problema.

Kurir.rs/Večernje novosti/Kosovo Online/Foto: Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track