Najnovije vesti

SIRIJAC ZAPOSLIO SRBE DA MU ŠVERCUJU MIGRANTE: Evo koliko je naplaćivao za rutu od Beograda do Ljubovije!
Foto: Tanjug/STR

Drinu prelazili čamcem

SIRIJAC ZAPOSLIO SRBE DA MU ŠVERCUJU MIGRANTE: Evo koliko je naplaćivao za rutu od Beograda do Ljubovije!

Crna Hronika

BEOGRAD - Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal na području Beograda, Bajine Bašte i Ljubovije uhapšeno je pet osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koju je predvodio Sirijac, organizovali nedozvoljen tranzit od Beograda do Ljubovije autobusom za oko 144 iregularnih migranata.

Migrantima su dalje, kako se sumnja, organizovali nelegalni prelaz državne granice čamcem preko reke Drine na teritoriju Bosne i Hercegovine, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije, saopšteno je iz Tužilaštva. Ove usluge su naplaćivali od 110 do 130 evra po čoveku.

U Srbiji je uhapšeno pet osumnjičenih, od kojih je R.G. državljanin Sirije R.G. i četiri državljanina Srbije D.T, B.B, M.Z. i B.D.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenja ljudi. Krivičnom prijavom je obuhvaćen i još jedan osumnjičeni za kojim je raspisana policijska potraga, navodi tužilastvo. Organizovanu kriminalnu grupu je, kako se sumnja, predvodio R.G.

Ostvarenu finansijsku korist, od najmanje 16.060 evra i 123.000 dinara, organizator i pripadnici organizovane kriminalne grupe delili su u zavisnosti od njihovog zadatka.

Prilikom pretresa kod organizatora R.G. pronađen je i oduzet novac u iznosu od 3.600 eura i privremeno oduzeto više moblnih telefona i SIM kartica.

Svim uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ova akcija je sprovedena nakon višemesečnog predistražnog postupka u saradnji sa Bezbednosno informativnom agenciom, policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa nadležnim policijskim službama Bosne i Hercegovine.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...